miercuri, 27 mai 2020

Cum își caută consilierul Florescu un partid care să-l susțină pentru Primărie

Consilierul local Constantin Florescu, ales pe listele Partidului Social Democrat și suspendat recent din calitatea de membru PSD, continuă să râcâie pe la ușile formațiunilor politice ale căror reprezentanți la Buzău își fac propagandă electorală atacându-l pe primarul Constantin Toma și negând sau minimalizând realizările municipalității din ultimii trei ani și jumătate. Deși fostul magistrat se află în căutarea unei bărci care să îl susțină în tentativa, pe care a anunțat-o încă de la finele ­anu­lui trecut, de a candida pentru cel mai înalt fotoliu din Palatul Comunal, nicio formațiune politică nu s-a arătat nerăbdătoare să îl adopte pe Florescu.

Cum timpul până la alegerile locale este deosebit de scurt, consilierul municipal a decis să-și intensifice prezența publică prin intermediul rețelei de socializare Facebook, unde le împărtă­șește buzoienilor scopul principal al existenței sale prezente. Totul îmbrăcat într-o dezvăluire de ultimă oră, în fapt un secret al lui Polichinelle: s-au scumpit apa și canalizarea. Un subiect știut de toată lumea, care a fost dezbătut pe larg în Consiliul Local și explicat în detaliu de municipalitate: este o condiție a finanțatorului european al unui proiect derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Dar să vedem ce spune Florescu în ultima sa postare pe Facebook: ,,Știrea începutului de an 2020: începând de la 1 ianuarie anul curent, ta­rifele de apă și canalizare au fost majorate în toate localitățile preluate de Compania de Apă! Fără anunțuri speciale, fără conferințe de gală, fără videoclipuri de promovare pe Facebook. Sunt majorări semnificative. Apa este mai scumpă cu 6% și serviciul de canalizare-epurare cu 30%! Fără să știe, buzoienii consumă acum servicii mult mai scumpe și vor simți diferența la următoarea factură. Știe fiecare dintre buzoieni cât de mare a fost lupta primarului Toma Constantin de a înlocui conducerea de la Compania de Apă cu oamenii săi de casă. Ne aducem aminte cu toții cum promitea că vrea să preia Compania ca să poată să înjumătățească prețul apei. Minciuna este evidentă, iar acest om care îi ia de proști pe buzoieni va plăti cu siguranță la alegerile care se apropie! Voi contribui cu toată energia de care dispun la acest obiectiv. Vă anunț că îndepărtarea acestui personaj toxic pentru Buzău a devenit scopul meu principal, modul în care aleg să îmi fac datoria față de comunitate”, a scris Florescu pe Facebook.

Și pentru că obrazul subțire cu pus la bătaie se ține, Florescu a cheltuit suma de 2.600 lei (cam cât un salariu rezonabil pentru Buzău) pentru cinci postări sponsorizate, toate în același registru. Dar nu contează cât de mare este suma, nu se simte într-o pensie specială precum cea a lui Florescu. Dar, tot degeaba, deocamdată partidele buzoiene nu au ajuns să se bată în piața publică pentru a și-l disputa pe consilierul Constantin Florescu.

loading...
error: Content is protected !!