marți, 22 septembrie 2020

A fost aprobat regulamentul pentru barajul de promovare în Liga a 3-a, ediția 2020 – 2021

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, sezonul competițional 2020/2021.

Și în viitorul sezon al celui de-al treilea eșalon vor promova, ca de obicei, 21 dintre cele 42 de campioane județene. Acestea sunt repartizate deja în șapte regiuni, iar stabilirea ­me­ciurilor se face prin tragere la sorți, evenimentul urmând să aibă loc luna viitoare.       Ca de obicei, jocurile rezultate se vor desfășura în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe terenul fiecărei echipe. Datele de disputare a meciurilor de baraj sunt: 13 iunie, ora 18,00 (turul) și 20 iunie, ora 17,30 (returul). Campioanele trebuie să prezinte actele la FRF, că îndeplinesc condițiile de participare la baraj, până pe 8 iunie. La jocurile de baraj au dreptul să participe numai echipele aparținând structurilor sportive cu personalitate juridică.

Dreptul de participare la jocul de baraj îl deține structura sportivă clasată la finalul campionatului Ligii a 4-a pe locul 1. În situația în care structura sportivă respectivă nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj (nu deține personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplinește condițiile de participare, să fie declarată câștigătoare, deci promovată în Liga a 3-a.

Șapte regiuni, trei meciuri de baraj pe regiune

Stabilirea jocurilor de baraj va fi făcută prin tragere la sorți în conformitate cu împărțirea celor 42 de asociații din țară în șapte regiuni administrative.

Din fiecare regiune vor rezulta câte trei dueluri, urmând ca prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj să fie cea organizatoare a partidei tur. Returul se desfășoară pe terenul celeilalte echipe extrase.   Iată cele șapte regiuni:

  • Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava, Vaslui;
  • Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj;
  • Regiunea 3, Centru: Alba, Brașov, Mureș, Co­vasna, Harghita, Sibiu;
  • Regiunea 4, Vest: Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, Mehedinți; • Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Dâmbovița;
  • Regiunea 6, Sud: Călă­rași, Giurgiu, Ialomița, București, Ilfov, Prahova;
  • Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galați, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea

Anul trecut a fost Buzău – Galați

În sezonul trecut, tra­gerea la sorți a stabilit pentru baraj o dublă confruntare între campioanele Buzăului și Galațiului. Câștigătoarea Ligii a 4-a, Team Săgeata, a ratat promovarea în cel de-al treilea eșalon după două înfrângeri suferite în fața gălățenilor de la Universitatea Dunărea de Jos, care au făcut apoi pasul în Liga a 3-a.

loading...
error: Content is protected !!