Economic

Cum faci curat în casă în mai puţin de o oră: 4 paşi

Menţinerea curăţeniei în casă nu ar trebui să fie o povară nici din punct de vedere al efortului, nici al timpului alocat. Cu resursele potrivite, o rutină clară şi un pic de îndemânare, nu ai nevoie de mai mult de o oră pentru a-ţi curăţa locuinţa. 

Asta dacă nu locuieşti într-un conac, dar în acest caz nu te-ar mai preocupa subiectul, pentru că nu ar fi sarcina ta. Şi totuşi, cum reuşeşti să primeşti onorabil o vizită anunţată inopinat, când casa ta nu este pregătită? Iată câteva trucuri.

Curăţă toata casa, nu câte o cameră

Cel mai eficient este dacă începi un lucru şi îl duci până la capăt. Spre exemplu, dacă ai început să aspiri, nu te opri până nu parcurgi suprafaţa întregii case. La fel cu ştersul podelelor şi al prafului. 

În schimb, dacă alegi să te închizi într-o cameră şi să nu mai ieşi până nu o faci lună, rişti să intri într-o rutină în care ţi se va părea că repeţi acelaşi ritual la nesfârşit.

De sus în jos şi de la stânga la dreapta

Deprinderea unei rutine şi a unui sistem de curăţare eficientă este cea mai bună soluţie de a câştiga timp. Deoarece mizeria reziduală se va depune pe pardoseală, este inutil să cureţi podeaua înainte de a şterge praful. 

Aşadar, începi să cureţi accesoriile de sus, fie că vorbim de lustre, ventilatoare, rafturi şi jaluzele. Astfel, când vei ajunge să mături sau să aspiri, nu mai există riscul de a cădea impurităţi de pe mobilier. 

Tehnica de la stânga la dreapta este doar o chestiune de rutină, pentru a şti întotdeauna unde ai rămas, chiar dacă ai fost distras de un telefon care suna.

Scapă de praf

Praful este principalul adversar al curăţeniei din casa ta şi se îndepărtează în funcţie de locul în care s-a depus: pe pardoseală şi pe mobilier. Pe orizontală este de ajutor aspiratorul, în timp ce rafturile şi obiectele de decor trebuie şterse cu textile.

În funcţie de suprafaţa casei şi de organizarea camerei, la Miele găseşti aparatura potrivită chiar şi pentru zonele cu acces dificil. 

Şi aici există o strategie. Porneşte de la peretele îndepărtat al camerei, pentru ca atunci când ajungi la uşă să poţi ieşi către altă încăpere a casei.

Ţine produsele la îndemână

Dacă trebuie să cauţi de fiecare dată un instrument sau un aparat necesar, jumătate din timp îl vei pierde cu drumuri până la dulapul cu produse de curăţenie. Pune tot ce ai nevoie într-o găleată sau o cutie şi ia-le cu tine în fiecare cameră. 

Dacă ai un astfel de kit de curăţenie, îţi va fi mai uşor să refaci stocurile atunci când anumite produse se epuizează. În plus, când începi curăţenia, nu pierzi timp cu pregătirea instrumentarului, deoarece totul este la îndemână, în dulap.

Dacă ai stabilit un program de curăţenie amănunţită săptămânal sau o dată la două săptămâni, menţinerea acesteia devine o responsabilitate curentă. În primul rând, senzaţia lipsei de curăţenie nu o provoacă neapărat mizeria, cât dezordinea. 

Aşadar, obişnuieşte-te să strângi de fiecare dată lucrurile pe care le foloseşti şi să le pui la locul lor. Dacă nu locuieşti singur, învaţă-i şi pe ceilalţi să facă acelaşi lucru. 

Este valabil în special pentru copii, care trebuie responsabilizaţi cu strângerea jucăriilor şi a obiectelor de papetărie atunci când fac teme sau proiecte pentru şcoală.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker