ActualitateCultură

Cum a devenit o buzoiancă de 14 ani „portretista vedetelor” pe faleza din Costinești

O buzoiancă de doar  14 ani și mult talent  la desen a fost numită „portretista vedetelor” pe faleza din Costinești, după ce a realizat portretul mai multor celebrități din showbiz precum Paraziți, Selly, Puia, Dorian Popa, Alex Velea, Jador, Tanca Uraganu’, Luis Gabriel, Florin Salam. Se numește Raissa Alessandriu și realizează de la vârsta de 11 ani portrete turiștilor, pe faleza din Costinești.  Ea moștenește talentul și de la bunici și de la părinți pentru că atât părinții cât și bunicii sunt artiști plastici.

Raissa le-a făcut portrete si vedetelor care au venit în Costinești în această vară. Le-a înmânat personal, fără le să ceară nimic în schimb.

Raissa este elevă în clasa a VIII-a, și ia în fiecare an bursa de merit. Are mai multe pasiuni și talent în mai multe domenii. Ea se mândrește cu 70 de premii întâi și trofee la concursuri naționale, obținute la activități extrașcolare precum: desen, robotică, programare, șah, teatru, canto. Ea are colaborări cu Uniunea Scriitorilor, Filiala Buzău pentru coperți și grafică de carte. Ea a participat la Festivalul-Concurs International „Elogiul Iubirii”, ediția a IV-a, 2022, la categoria juniori- grafică si a obținut premiul întâi. La numai 11 ani, Raissa debuta ca grafician de copertă si continut pentru cartea „Tineri fascinați de origini”.

Dintr-o scriere a ei aflăm că pasiunea pentru electronică o împărtășește cu tatăl ei. „Mulți blamează tehnologia și apariția AI-ului, dar nu realizează că deja folosesc multe produse bazate pe noua tehnologie. Cel mai banal exemplu este telefonul mobil și aplicațiile sale. Cea mai amuzantă este mama care, de obicei, face comandă pe net de piese electronice pentru mine, sau, cum spune ea, „de gândaci”. Dar, atât ea cât mai ales tata, mă susțin cât pot ei de mult, tata fiind pasionat și el de programare, de tot ce-i nou și inovativ”, povestește Raissa.

 

Articole similare