Economic

Cum construiești o cușcă pentru animale: 6 ponturi

Dacă depui eforturi pentru a-ți construi o casă rezistentă, atunci ar trebui să știi că și pentru animale este nevoie de același lucru. O cușcă pentru animale, realizată în mod corect, protejează animalele și le menține sănătoase. Iată cum poți construi o cușcă pentru animale și ce mici secrete ar trebui să știi.

Cușca va avea nevoie de o împrejmuire

Multe persoane realizează cușca animalelor fără a înțelege că este nevoie și de o delimitare a acesteia. Practic, fără a delimita suprafața cu plasă de gard e imposibil să te aștepți ca animalele să nu treacă și spre zonele unde nu ar avea voie. Ar trebui să știi că plasa de gard împletită la un preț bun se poate găsi pe site-ul Mathaus.ro și că în acest fel vei putea face mai înainte de orice o delimitare corectă a suprafețelor fără prea multe bătăi de cap. 

Podeaua cuștii trebuie să fie supraînălțată 

Așa cum și noi ne construim casele la o anumită înălțime față de sol, și podeaua unei cuști pentru animale va avea nevoie de o supraînălțare. Podeaua se face din lemn, iar acesteia îi poți adăuga câteva bucăți de lemn dedesubt, de aceleași dimensiuni, astfel încât să înalțe podeaua. 

Acest lucru este necesar deoarece iarna poate fi frig, iar podeaua nu trebuie să se sprijine direct pe sol, pentru că animalele pot avea de suferit din pricina temperaturilor scăzute.

În plus, umiditatea poate favoriza diferite afecțiuni, așa că cel mai indicat este să respecți această regulă și să realizezi cușca într-un mod corect. 

Realizează un acoperiș cu pantă

Este lesne de înțeles de ce până și animalele vor avea nevoie de un astfel de acoperiș. Dacă facem din nou analogia cu casele umane, vom vedea că acoperișurile de tip terasă mențin apa la nivelul suprafeței, iar aceasta poate întâlni breșe prin care să se infiltreze.

Deși cușca animalelor nu e din beton, nu poți permite acumulări de apă la nivelul acoperișului acesteia. Realizează, așadar, o pantă măcar a acoperișului pentru a ajuta la scurgerea apei. În același timp, lasă pantele mai mari, pentru a putea deversa apa mai departe de cușcă, astfel încât să nu fie inundată zona adiacentă acesteia. 

Izolează cușca

Poate pentru unele persoane poate părea o exagerare, însă și animalele au nevoie de confort. Nici nu trebuie să cheltui prea mulți bani pentru izolare, deoarece poți folosi bucăți de polistiren de la proiecte existente, pe care să le montezi pe pereții cuștii.

Izolarea pereților va aduce un plus de temperatură în timpul iernii, care cu siguranță va proteja animalele de frig și de umiditate.

Dimensionează corect pereții

Dacă iei în calcul și izolarea pereților, atunci ar trebui să știi că va fi nevoie să stabilești dimensiuni mai mari la nivelul pereților. Dimensionarea este foarte importantă așa că măsoară temeinic materialele de lucru și ia în calcul dimensiunea animalelor, pentru ca în final acestea să beneficieze de cât mai mult loc. 

Dimensionează corect ușa

Ușa prin care vei permite animalelor să intre trebuie să ia în calcul dimensiunea acestora. Trebuie să ai în vedere faptul că animalele nu se pot strecura dacă ieșirea este prea mica și riscă să să rămână blocate în cușcă. În același timp, trebuie să ai în vedere și faptul că o deschidere prea mare poate duce la pierderi de căldură, așadar va trebui să găsești soluție potrivită pentru a asigura accesul animalelor în cușcă. 

Animalele trebuie să fie și ele protejate de frig, vânt, ploaie și alte intemperii, iar o cușcă realizată în mod corect poate face acest lucru. Implementează aceste idei și pune-ți amprenta pe acest proiect, iar animalele tale cu siguranță vor fi mai protejate și, de ce nu, mai fericite. 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker