Actualitate

Prefectul Țiclea promite echilibru între restricțiile sanitare și funcționarea economiei

Noul prefect de Buzău, liberalul Daniel Marian Țiclea, a fost învestit, luni, în funcție în cadrul unei ceremonii re­strânse, determinate de constrângerile sanitare intrate în vigoare în aceeași zi.

,,Începând de astăzi am fost numit prefect al județului Buzău. Vin determinat, asumat în această luptă cu moartea. Ceea ce facem noi acum și ce vom face zilele următoare este lupta cu moartea care ne pândește în curtea Spitalului Județean. De aceea, mesajul nostru acum, ca echipă completă în Prefectura Buzăului, este că măsurile de restricție vor fi aplicate cu fermitate și cu determinare, dar vreau să dau și un mesaj către mediul economic din Buzău. Toți agenții economici, toți actorii vieții economice, dacă vor veni în întâmpinarea restricțiilor cu bună credință, vor avea din partea noastră tot sprijinul, pentru ca motorul vieții economice să funcționeze. Deci, avem în primul rând în atenție viața oamenilor, dar nu vrem să luăm măsuri de oprire a economiei. Pentru viitor, prioritatea zero este lupta cu pandemia pe două paliere, în afară de restricții: asigurarea platformelor de vaccinare și sprijin pentru sistemul medical, pentru că știm cu toții ce este în curtea și în Spitalul Județean și ceea ce se întâmplă la pitalele suport”, a declarat prefectul.

La învestire au luat parte  atât primarul Constantin Toma, cât și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Nea­gu. ,,Este mesajul nostru de responsabilitate pe care îl dăm către clasa politică din Buzău și către toți conducătorii de organizații. Suntem într-un război, suntem pe front, cu arma la picioare. Este nevoie de o conciliere socială, politică și cu actori economici, ca să putem să ne apropiem de o victorie și să ne putem relua cu toții viețile noastre”, a mai adăugat Daniel Țiclea.

La conferința de presă au luat parte și cei doi subprefecți ai județului, care i-au asigurat pe buzoieni că vor avea o colaborare bună. ,,Îi spun că atât timp cât voi fi în această instituție se va baza pe experiența mea și pe tot ce am acumulat în anii în care am fost în administrație. Am plecat bine la drum astăzi pentru că am pus la punct foarte multe lucruri chiar până la învestirea dumnealui, astfel încât de mâine, cu prima ședință de Comitet Județean pentru Situații de Urgență, să luăm măsurile clare și stricte, astfel încât toată populația județului să știe ce are de făcut. Îi urez succes și putere de muncă”, a declarat Viorel Holban.

Holban: „Intenționez să îmi dau demisia”

La conferința de presă de luni, subprefectul Viorel Holban a declarat că vrea să își dea demisia din funcția pe care o are la Casa Albă. Chiar dacă susține că avea de gând să facă acest pas încă de la începutul lunii octombrie, el a spus că va mai rămâne la Casa Albă până când i se va găsi un înlocuitor.

,,Intenționam să îmi dau demisia de la 1 octombrie, nu am putut din cauza faptului că nu a fost Guvern și nu a avut cum să mă înlocuiască cineva. Îmi mențin această decizie, voi vedea, pentru că va fi nevoie, pentru că m-a rugat și domnul prefect să rămân o perioadă lângă dumnealui. Voi vedea cât pot să amân această perioadă. Voi pleca din Prefectură doar pentru că am proiecte personale foarte multe la care nu mai fac față și sunt foarte importante pentru mine și pentru familia mea, dar voi rămâne în echipa liberală, voi rămâne alături de acești doi oameni atât timp cât construim lucruri bune și să găsim o persoană care să vină în locul meu, la fel de hotărâtă și care să facă treabă”, a declarat Holban.

Cu toate că Daniel Țiclea vine la conducerea Casei Albe într-un moment dificil atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al sănătății, noul prefect spune că această decizie este una matură și asumată. ,,Mie acest act asumat efectiv îmi dă viața peste cap (…) Dar este o decizie asumată, responsabilă, cred că vine într-un moment de maturitate al vieții mele profesionale. Pornesc foarte decis pe drumul acesta cu toate eforturile pe care trebuie să le fac ca să mă adaptez acestui moment“.

Articole similare