miercuri, 15 iulie 2020

Cum au fost reprimiți Mocanu și Bădulescu în PMP: „Te mai cerți, dar seara tot te duci și bați la ușă: Nevastă, mă primești înapoi?”

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, și secretarul gene­ral adjunct PMP, Ioana Constantin, au fost joi la Buzău, pentru a lansa, în cadrul unei conferințe de presă, candidatul acestei formațiuni politice la postul de primar al municipiului Buzău. Este vorba despre fostul consilier municipal Constantin Florescu, ales în anul 2016 pe listele Partidului Social Democrat, exclus din partid și plecat din deliberativul local după ce PSD i-a retras sprijinul politic. Alături de el au mai participat la conferința de presă cei doi parlamentari traseiști Adrian Mocanu și Dorin Bădulescu, reveniți în  Partidul Mișcarea Populară după un popas de circa un an în Alianța Liberalilor și Democraților.

Ultima vizită a lui Eugen Tomac la Buzău a avut loc în urmă cu un an și patru luni, pe 25 februarie 2019, când a vorbit despre plecarea din partid a deputatului Adrian Mocanu și a senatorului Dorin Bădulescu, pe atunci membri ai partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu: „Noi am fost generoși la Buzău; așa cum știți, am mușcat și noi din acest măr al trădării, în sensul că am avut doi oameni care au ve­nit la Partidul Mișcarea Po­pulară plângând, Mocanu și Bădulescu, care stăteau pe scări și se rugau de mine să îi pun pe liste, pentru că nu îi mai primea nimeni, pentru că le era cunoscută faima. Am fost generoși, i-am ­pri­mit, au promis că vor fi niște colegi onești, dar unde nu ­exis­tă caracter nu dă nici Dumnezeu. Prin urmare, cine le-a dat un curcan mai gras, cu acela au plecat. Să fie sănătoși, noi ne vedem de drumul nostru, și orice primenire este o lecție bună pe care însă nu o uităm”, spunea atunci Tomac. Mai mult, același lider PMP anunța de a tribuna Parlamentului că l-a exlus pe Adrian Mocanu din partid, pentru că acesta votase legile justiției promovate de Liviu Dragnea. Așadar, l-am întrebat pe Eugen Tomac ce s-a schimbat din acel moment, în afară de, bineînțeles, dispariția lui Dragnea de pe firmamentul politici naționale.

Liderul Partidului Mișca­rea Populară a început să râdă și a încercat să explice ce l-a făcut să îi primească din nou în partid pe cei doi traseiști: „Scurtați-o, că știu și răspunsul! |l respectăm atât de mult (pe Adrian Mocanu, n.r.), încât l-am iertat! Politica, știți care este treaba cu politica? Ce am avut pe suflet de spus, i-am spus și prietenului meu, domnul Bădulescu, și domnului președinte Mocanu; însă eu mă bucur că au ajuns la această concluzie, căci este vremea evauărilor, și au ve­nit înapoi acolo unde s-au simțit cel mai bine. Căci în viața politică lumea are multe opțiuni, dar faptul că după această experiență, despărțire de un an de zile, domnul Mocanu m-a sunat și mi-a spus <Domnule, la PMP e cel mai bine și am făcut o greșeală că am plecat și revenim înapoi!>, i-am strâns mâna și ne-am reîntâlnit din nou să construim acest proiect, este un lucru foarte bucuros pentru mine. Pentru că în politică trebuie tot timpul să o iei de la început atunci când ai obiective serioase în față. Și eu îmi pun mare speranță în această echipă de la Buzău. Sigur că declarațiile pe care le faci la supărare sunt ca în familie: te mai cerți, dar seara tot te duci și bați la ușă: <Nevastă, mă primești înapoi?>. Așa este și în politică: dacă avem obiective comune și interese comune și credem că putem face împreună mult mai multe pentru comunitate, strângem rândurile”, a spus Tomac. Fără însă să precizeze cum stă treaba cu curcanul: dacă, atunci când au plecat, Mocanu și Bădulescu au primit un curcan mai gras, acum, la revenirea în PMP, li s-a oferit unul și mai și?

3 COMENTARII

  1. Greseala mare, domnule Tomac. Nu numai ca vor trage partidul in jos, dar vor pleca iarasi. Atat asteapta, ca fraierii din PMP sa-i voteze, si-si vor aminti ca sunt tradatori, procedand in consecinta.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!