Economic

Cum alegi sistemul de incalzire potrivit pentru locuinta ta?

Sistemul de incalzire dintr-o locuinta reprezinta o prioritate pentru confortul persoanelor care locuiesc acolo. Acesta reprezinta o investitie costisitoare, dar necesara si cu beneficii pe termen lung.

Centrala termica are o utilitate indispensabila, deoarece genereaza caldura si apa calda in orice anotimp. In functie de combustibil si design, aceasta poate fi amplasata in diferite spatii. Unele centrale, precum cele pe gaz, au nevoie de cosuri de fum. Altele au nevoie de camera tehnica separata, asa cum se intampla in cazul centralelor pe peleti.

In functie de ce criterii alegi centrala termica potrivita?

O centrala termica trebuie aleasa in functie de anumite criterii, pe care orice persoana trebuie sa le ia in calcul si sa le studieze atent inainte sa ia o decizie. In primul rand, trebuie sa se tina cont de suprafata locuintei in care centrala urmeaza sa fie montata. Numarul de camere si numarul de consumatori de apa calda trebuie de asemenea luati in considerare, deoarece pentru o locuinta in care se afla un numar mare de utilizatori va fi nevoie de o centrala mai puternica.

Mai departe, tipul de combustibil utilizat este urmatorul factor in functie de care se face alegerea finala. Pe piata, este disponibila o varietate mare de centrale termice care functioneaza pe diferite tipuri de combustibil. Cele mai frecvente sunt centralele electrice, centralele pe gaz si centralele pe combustibil solid. Acestea difera in materie de pret, dimensiuni, modalitate de functionare si cheltuieli de consum. Alte criterii importante de urmarit inainte de achizitionarea unei centrale termice sunt:

 • izolarea termica a locuintei;
 • nivelul de zgomot;
 • tipul locuintei;
 • pozitionarea geografica a locuintei.

Care este cea mai buna centrala termica?

Sunt foarte multe marci populare de centrale termice, cunoscute pentru eficienta si calitate. Totusi, in functie de criteriile anterior mentionate, fiecare locuinta are nevoi diferite si prin urmare nu se poate determina o singura centrala care sa fie perfecta pentru oricine. In ultima perioada s-a remarcat o crestere a cererii pentru centralele cu combustibil solid. De exemplu, centrala pe peleti este favorita pentru ca foloseste o resursa accesibila din punct de vedere al costurilor si totodata ecologica.

In randul acestor sisteme de incalzire, centrala termica ARCA este una din marcile favorite cand vine vorba de incalzire pe baza de combustibil solid. Aceste cazane se diferentiaza prin siguranta, economie si fiabilitate si pot fi achizitionate de pe Technova.ro, unde sunt mentionate toate specificatiile acestora.

De ce sa alegi centrala pe combustibil solid?

Centralele pe combustibil solid sunt alternativa ideala pentru casele care nu sunt racordate la o retea de gaze naturale. Aceste centrale ofera un confort sporit prin faptul ca asigura caldura, apa calda si posibilitatea de a seta temperatura apei. Variantele de combustibil solid sunt lemnele, carbunele sau peletii. Fiecare dintre acestea aduce o serie de avantaje. Spre exemplu, peletii sunt compusi din rumegus si deseuri lemnoase si nu genereaza cresterea emisiilor de gaze cu efect de sera. Sunt o resursa ecologica si accesibila, emisiile de fum sunt reduse si cenusa se curata foarte usor.

Un comentariu

 1. Alegerea unui sistem de incalzire trebuie facuta intradevar dupa mai multe criterii. Unul determinant este urmarirea indicatorului, COP, care reprezinta un coeficient de conversie a energiei utilizate in energie termica. Pentru cei care isi fac o casa noua le sugerez si o alta solutie de sistem de incalzire, folosit pe submarine, da, este o solutie extrem de interesanta, economica, sustenabila, dar mai ales ecologica si fiabila in timp, cu costuri aproape zero de intretinere:
  https://www.stafor.ro/ro/incalzitoare-ionice/puncte-forte-ale-cazanelor-ionice-stafor.html
  Astazi arderea lemnului si a derivatelor sale sunt clar neecologice, la fel ca si gazul natural, carbunelui sau altele pe baza de ardere. Pompele de cladura se califica si ele pentru utilizarea ca sisteme de incalzire, insa au preturi destul de mari si necesita costuri de intretinere.
  Fiind o investitie pe termen lung, alegerea solutiei de incalzire este una foarte importanta si cu viziune pe termene lungi. Succes!

Articole similare