Economic

Cum alegem corect cele mai importante articole din dormitor?

Pentru un grad de confort optim în dormitor, cea mai importantă piesă este patul. Acesta trebuie să fie perfect de la dimensiune, la calitatea saltelei, la materialele din care sunt confecționate lenjeria și păturile, la calitatea pernelor.

În ceea ce privește alegerea de paturi matrimoniale, este bine să vă orientați către modele încăpătoare și cu un design armonios, în funcție de fiecare cameră în parte.

Lenjeria de pat este un bun indispensabil, care trebuie să se regăsească în orice locuință. De obicei, în alegerea acesteia, suntem tentați să luăm în considerare mai întâi aspectul și imprimeul pe care îl are. Totuși, există aspecte mult mai importante, care sunt destul de des neglijate de cumpărători.

Care este cel mai important criteriu în alegerea lenjeriei de pat?

După cum a fost deja menționat, modelul ocupă un loc secundar în economia alegerii unei lenjerii. Pe primul loc ar trebui să se afle întotdeauna materialul din care este confecționată lenjeria de pat, deoarece aceasta intră în contact cu pielea zi de zi.

Cele mai indicate sunt materialele de origine naturală, pentru că nu provoacă alergii sau iritații. Materialele sintetice, deși sunt mai ușor de călcat sau chiar nu necesită acest procedeu pentru a arăta bine, pot deveni periculoase pentru sănătate, mai ales în cazul copiiilor, care sunt mai sensibili.

De aceea, vă recomandăm să optați pentru lenjerii de pat din bumbac 100% natural și să evitați poliesterul, poliamida sau alte materiale despre care nu v-ați informat în prealabil, oricât de bine ar arăta un anumit produs.

Care sunt avantajele unei lenjerii din bumbac?

  • Lasă pielea să respire și absoarbe cu succes transpirația, asigurând nivelul optim de confort de care aveți nevoie de un somn odihnitor.
  • Poate fi spălată la temperaturi ridicate, care permit înlăturarea aproape totală a particulelor de praf și bacteriilor, care pot deveni dăunătoare pentru sistemul respirator dacă se acumulează într-o cantitate mare și nu sunt îndepărtate la timp.
  • Sunt mai durabile în comparație cu lenjeriile de pat din materiale sintetice. De aceea, vă veți putea bucura de lenjeria preferată din bumbac pentru o perioadă prelungită de timp.
  • Vă veți putea asigura dumneavoastră și celor dragi un somn odihnitor, neperturbat.
  • Le puteți găsi într-o varietate extraordinară, care va satisface atât cerințele tehnice, privind dimensiunea, cât și exigențele dumneavoastră legate de aspect. Lenjeriile de calitate au pigmenți rezistenți, care nu se decolorează ușor și își mențin vitalitatea. De aceea, nu evitați nuanțele vibrante, vii, care vor adăuga un plus de culoare încăperii și vor avea un impact pozitiv asupra stării de spirit.

La adresa  https://www.furnio.ro/ puteți găsi cu ușurință toate articolele necesare amenajării unui dormitor chic și practic!

Sursa de imagine: Antoha713 / Shutterstock.com

Articole similare