vineri, 14 august 2020

Cum a rămas judeţul Buzău fără prefect în urma trocului politic PNL-ALDE

Povestea ocupantului celui mai înalt fotoliu de la Casa Albă este departe de a se fi încheiat. Până una-alta, în urma şedinţei de marţi a exe­cutivului, guvernul liberal a obţinut performanţa de a lăsa judeţul fără prefect, după ce a îndepărtat-o din funcţia respectivă pe Carmen Ichim fără a numi un succesor al acesteia. Acesta este rezultatul trocului politic cu cei doi parlamentari migratori de Buzău aparţinând în acest moment Alianţei ­Li­beralilor şi Democraţilor, deputatul Adrian Mocanu şi senatorul Dorin Bădulescu, care şi-au tranzacţionat voturile de la moţiunea de cenzură care a dus la căderea guvernului Dăncilă şi de la învestirea guvernului Orban contra numirii în funcţia de prefect a numărului doi de la Casa Albă, subprefectul Leonard Dimian.

O alegere cât se poate de nepotrivită din mai multe puncte de vedere. În primul rând, Dimian s-a dovedit un ins servil politic, care nici măcar nu se fereşte să intre în sediul ALDE ori de câte ori este convocat de Adrian Mocanu; mai mult, subprefectul nu se sfieşte să ia din instituţie diverse do­cumente, cărora acesta le-a dat numele de scenă ,,Codul Administrativ”, pe care i le prezintă liderului organizaţiei judeţene a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor. De asemenea, Leonard Dimian nu a frecventat cursurile – şi, implicit, nu a susţinut examenul – care să îi permită să fie admis în Corpul înalţilor funcţionari publici, motiv pentru care ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a opus numirii sale. De altfel, acelaşi punct de vedere îl împărtăşesc şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, care au refuzat să dea aviz favorabil înscăunării lui Dimian pe cea mai înaltă poziţie de la Casa Albă.

Povestea în cauză are şi partea sa de râsu’-plânsu’. Îl lăsăm la o parte pe Leonard Dimian, care, pe modelul Mircea Geoană, s-a dus la culcare subprefect, convins că a doua zi dimineaţă se va trezi prefect, fără a ţine cont că şi fostul prezidenţiabil a fost prins făcând o vizită într-un loc în care nu prea avea ce căuta. Ridicol este faptul că, miercuri dimineaţă, de­putatul Adrian Mocanu a trimis un atârnător politic din anturajul său la Casa Albă, cu misiunea de a şterge cu un şerveţel parfumat clanţa uşii de la ­Ca­binetul 1 în momentul în care noul prefect îşi va face intrarea triumfală. După o aşteptare de câteva ore a comunicatului oficial referitor la hotărârile care au fost adoptate la şedinţa de guvern care s-a încheiat târziu, în noapte, respectivul ins a fost nevoit să plece cu coada între picioare.

Memoriu pro-Ichim iniţiat de un primar PNL

La propunerea primarului liberal al comunei Puieşti, Florin Leaua, alţi 40 de primari din judeţul Buzău (trei aparţinând Partidului Naţional Liberal şi 38 ai Partidului Social Democrat), cărora li s-a adăugat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Adrian Petre, au înaintat un ­me­moriu către ministrul ­Afa­cerilor Interne, Marcel Vela, solicitându-i acestuia păstra­rea în funcţie a prefectului Carmen Ichim, scrie publicaţia on-line Stiripesure.ro.

Primarii buzoieni şi-au argumentat solicitarea susţinând că ,,în cei doi ani de mandat, (Ichim, n.r.) a rezolvat probleme ce trenau de foarte mulţi ani, legate de aplicarea fondului funciar, mediu, probleme sociale, situaţii de urgenţă (…) nivelul de implicare şi expertiză a fost determinant pentru soluţionarea acestor probleme (…) Doamna Carmen-Adriana Ichim a activat cu profesionalism şi celeritate în toate circumstanţele, fără a ţine cont de partidul din care aleşii locali au făcut parte”.

Vezi pe AICI memoriul şi semnăturile primarilor din judeţul Buzău.

2 COMENTARII

  1. La Buzău nu se va cuantifica repede nivelul cel mai de jos al incompetenței. Alegerile anticipate nu pot aduce vreo rază de speranță deoarece înghesuiala din „linia întâi” e plină de corupți, traficanți de influiență, trăgători ai traficului de influiență. Leaua este o esență din acest punct de vedere.

  2. asta pt ca nu s-a gasit un prefect de la pnl,ca altminteri tovarasul leau era f multumit,daca vorbim de profesionalism,
    sunt destui mult mai competenti ,da’ sigur n-au acceptul partidului,si pnl aceeasi gasca de hoti ca si psd,toate numirile se fac ,doar pe criterii politice,ce tot vorbim de competente

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!