vineri, 14 august 2020

Cum a fost deconspirat în public consilierul liberal Ion Barbu că este răspândac de „fake news”

Zi nu tocmai fastă, miercuri, pentru consilierul local liberal Ion Barbu, care a devenit, la ședința delibe­rativului municipal, primul politician de acestă anvergură dovedit că se informează de pe la „radio șanț” și răspândește informații din categoria „fake news”. A făcut-o directorul operatorului municipal de transport în comun, Gică Toader, prezent la ședință, după ce, ori de câte ori aveau de votat câte un proiect de hotărâre referitor la Trans Bus, consilierii ­li­berali reclamau cu insistență prezența acestuia la ședințele în plen.

Miercuri, când pe ordinea de zi a ședinței extraordinare figura primirea în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău-Mărăcineni” a comunei Merei, consilierul PNL Ion Barbu nu s-a arătat foarte încântat de prezența lui Toader; dar a luat cuvântul, totuși, de dragul de spune câte ceva în fața camerelor de luat vederi: „Ar trebui să îl întrebăm pe domnul director dacă va putea gestiona până la urmă această societate, nu spun că nu ar avea capacitatea, Doamne-ferește!, dar avem în vedere ce se va întâmpla în viitorul apropiat, nu știu cât de apropiat, dar în doi-trei ani de zile autobuzele Trans Bus nu au cum, tehnic vorbind, să facă față acestor trasee, multe dintre ele nu aș spune că sunt greu de dus de către șoferi, ci sunt de-a dreptul insuportabile acele trasee, din punct de vedere al mașinilor respective. Știți la fel de bine, domnule director, ce probleme sunt, că umblă șoferii cu cantități foarte mari de antigel după ei, sunt multe pierderi, că le pică cutiile de viteze pe la Udați, pe la Călțuna. Nu aș fi vrut să discut subiectele acestea în ședința de Consiliu Local, o puteam face în particular; problema este că ar fi fost bine ca domnul director să fie prezent atu­nci când discutăm bugetele societății, toate investițiile care se fac acolo, să scoatem atunci în evidență anumite nereguli, constatări, sau să facem anumite propuneri și în prezența dumnealui”, a spus Barbu.

Directorul Trans Bus, Gică Toader, a încercat să explice plenului că ­pro­blemele prezentate de Barbu sunt cazuri izolate, inerente unor autovehicule rulate, dezmințind, în același timp, zvonul că ar fi rudă cu primarul Constantin Toma: „Am preluat societatea cu 30 de autobuze marca BMC, într-un stadiu tehnic destul de grav, nu se făceau reparații, se foloseau fel de fel de artificii pentru a repara acele autobuze, nicidecum nu era o revizie planificată. Ne-am dezvoltat în doi ani de zile, am ajuns la un număr de 110 autobuze, într-adevăr rulate, dar nu suntem singura societate din România care are în dotare autobuze rulate. Pot să spun că suntem în fața altor societăți din România la nivel de dotare în acest moment; autobuzele au circulat în Uniunea Europeană, în Olanda, au între 800.000 și un milion de kilometri, sunt într-o stare tehnică impecabilă, iar faptul că se mai întâmplă… S-a făcut mare caz că s-a spart un furtun la nu-știu-ce mașină, la <rablele domnului primar și ale cumătrului său>… Dacă aș fi fost rudă cu domnul primar, vă spun aici, public, că ar fi fost o onoare pentru mine. Nu sunt niciun fel de rudă, dar îmi fac treaba așa cum trebuie și la acest moment societatea este administrată. Acele mașini pe care dumneavostră le invocați, că umblă șoferii cu antigelul după ei, sunt lucruri neadevărate. Facem plan de întreținere la mașini, domnul consilier, puteți veni oricând…”, a spus Toader.

„Barbu: Sunt situații concrete…

Liberalul Barbu a insistat, însă, continuând dialogul din care a ieșit destul de șifonat, și care nu mai necesită comentarii:

Toader: Sunt probleme tehnice, pentru că sunt mașini rulate. Dar se țin sub control (…) Dar eu am mai avut discuții în particular cu dumneavostră și mi-ați exprimat tot felul de probleme, că se ia șpagă 500 de euro de la șoferi…

Barbu: Domnule, nu spuneți lucrurile acestea în Consiliul Local! (…) Eu asta am încercat să vă spun în particular, și v-am spus că nu pot să cred așa ceva. Spuneți aici, într-o ședință de Consiliu Local lucrurile acestea? Sunt grave! Eu v-am spus în particular, că vorbește lumea, nu în public, în cadru organizat. Și nu aș face-o, pentru că nu am dovezi!”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!