Monden

Cum a ajuns un buzoian, din fanul care voia un autograf de la Inna, artist Global Records

Nu a avut timp să își caute jumătatea perfectă, ci s-a focusat pe cariera sa de dansator, iar mai nou s-a lansat din nou în muzică, de data aceasta cu un proiect solo, care a fost bine primit de posturile de radio și ­pu­blic. Buzoianul Andrei Ionuț Ursu, sau WRS, după noul său nume de scenă, a povestit, în cadrul unui interviu oferit cunoscutului prezentator și VJ Mircea Zara, la postul de televiziune Music Channel, cum a ajuns unul dintre artiștii Global Records.

Global Records  este una dintre cele mai de succes case de discuri din țară și noul reprezentant exclusiv al repertoriului Warner Music în România. În 2019 aproximativ 24% din muzica difuzată pe posturile de radio a fost semnată de această casă de discuri, iar în 2018, 20 dintre piesele produse de aceasta au fost prezente în top 10 Media Forest. Prin­tre artiștii Global Records amintim pe Inna, Irina Rimes, Carla’s Dreams, The Motans, Antonia, DJ Project etc.

Buzoianul Andrei Ionuț Ursu a povestit în emisiunea lui Mircea Zara des­pre anii petrecuți la Buzău, unde a făcut parte din școala de dans Mike’s School of Dance și a studiat teatru, ajungând apoi ca, la București, să facă parte din trupele de dans ale unor artiști precum Corina Bud, Andreea Bănică sau Inna. Chiar dacă a debutat în muzică în boybandul mana­geriat de Smiley, SHOT, buzoianul avea să se lanseze în cariera solo abia anul acesta.

„Așa am ajuns eu în Global, prima dată ca minte creativă și dansator”

„Participam, acum vreo șase ani, ca dansator într-un clip al Innei, filmat undeva la mare. Inna abia scosese un album, iar eu sunt mare fan Inna. Aveam albumul fizic și m-am dus la PR și i-am spus că îmi doresc foarte tare să obțin autograful Innei pe el. M-a văzut Lucian (Ștefan Lucian, n.r., fondatorul Global Records), care cred că m-a considerat un tânăr cool, un fan al Innei… Eu am început să spun la o masă că mi se pare super tare structurat albumul, ce tare e muzica… fără să știu cine este Lucian. Mi se pare că la acea vreme se numea Empire, nu Glo­bal Music, și Lucian a zis <am nevoie de minți tinere când încep noua entitate, Global>. Așa am ajuns eu în Global, prima dată ca minte creativă și dansator. Global Music este familia mea și abia anul acesta am simțit că sunt suficient de pregătit să ies la lumină. Mie îmi place foarte mult să scriu, să stau în studio, și am stat mult până să îmi descopăr un stil”, a declarat buzoianul la Music Channel.

Singleul de debut a apărut în ianuarie și s-a numit “Why”, ajungând în to­pul radiourilor comerciale. „Clipul a fost filmat noaptea, cu prietenii mei dansatori”, a mai spus WRS. De atunci, buzoianul a mai lansat alte trei piese sub această titulatură.

Andrei a mai povestit în emisiunea lui Mircea Zara cât de mult l-a ajutat această pandemie să își cunoască țara mai bine și să iubească week-endurile cu cortul, cu prietenii și plajele pustii de lângă Delta.

„Pandemia asta mi-a demonstrat că sunt atât de multe locuri marfă de vizitat în țară. De obicei mergeam de trei ori pe vara în citybreakuri, iar acum fiecare weekend mi l-am petrecut în țară, descoperind locuri frumoase, plaje pustii, magni­fică Delta și superbă plajă sălba­tică din Sulina”, a mai povestit Andrei Ionuț Ursu.

Articole similare