Politic

Cum a ajuns ministrul Predoiu mascota unui director de spital care își așteaptă condamnarea

Încă de când a fost arestat, în anul 2016, managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a transmis, prin apropiații săi, că are înre­gistrări și legături nu doar cu masoneria, ci și cu mulți politicieni. Faptul că, la patru ani de când a fost prins că a luat zilnic sume de 2.000-3.000 de lei din casieria spitalului, nu ­există nicio sentință, l-a încurajat. Ultimele lui distribuiri pe rețelele de socializare seamănă cu un avertisment către ministrul Justiției, buzoianul Cătălin Predoiu, scrie ,,Libertatea”.

Florin Secureanu a distribuit intens în ultimele zile, pe Facebook ori în ,,story”-urile de pe rețelele de socializare, o fotografie cordială cu el și cu actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu. Aceasta în timp ce se apropie prima decizie pe care Tribunalul București ar urma să o pronunțe în procesul său de corupție, mai scrie sursa citată. Cei doi s-au fotografiat în 2016, la evenimentul prin care Cătălin Predoiu și-a lansat candidatura la Primăria ­Ca­pitalei, pentru Partidul Național Liberal. Fotografia a fost făcută la panoul oficial de pe hol, unde au vorbit și liderii partidului de atunci, Vasile Blaga și Alina Gorghiu. Vasile Blaga, dar și alți politicieni, fuseseră la lansarea de către Florin Secureanu a unei case de sănătate în Vâlcea.

Imaginea pe care o distribuie Secureanu e chiar de la lansarea candidaturii lui Cătălin Predoiu, care a avut loc în clădirea Willbrook Platinum din nordul Capitalei, pe 18 mai 2016. Era cu doar jumătate de an înainte ca jurnaliștii de investigații să des­copere frauda de la Spitalul Mala­xa, care a dus la arestarea managerului spitalului bucureștean și, un an mai târziu, la trimiterea sa în judecată.

Nu e nimic neobișnuit ca un politician să se fotografieze cu oamenii aflați la lansarea campaniei sale, mai ales că Secureanu era un manager de spital foarte cunoscut în mediile administrației locale, Malaxa fiind, și atunci și acum, în subordinea Primăriei ­Ca­pitalei. ,,Toată lumea a crezut că Secureanu, cu postura lui mai așa, de bufon, e un fraier. Dar a furat zece ani bani din spital și a fost protejat. Acum e judecat de patru ani, fără sentință în timp ce cei mici au fost deja condamnați. Iar DNA i-a descoperit lui Secureanu, abia acum, vezi Doamne, niște acte pe care o țară întreagă le văzuse în 2016. Omul ăsta are legături și protecție”, a spus pentru ,,Libertatea” unul dintre angajații de la Malaxa.

Florin Secureanu distribuie fotografia când primul său dosar de corupție se apropie de final. Dar e vorba numai de verdictul în primă instanță, la Tribunalul București. Trimis în judecată alături de alți zece inculpați, Secureanu nu și-a recunoscut faptele și a trecut într-un dosar disjuns alături de alte trei persoane, administratori ai unor companii care făceau afaceri cu Malaxa. Ceilalți șapte inculpați, cu funcții mai mici, și-au recunoscut vina și au primit, în februarie 2018, 15 ani de închisoare în total, pedepse cu suspendare. La ei se referă oamenii din spital când spun că au fost condamnați acum aproape trei ani, în timp ce Secureanu nu are niciun singur verdict!

Secureanu a fost trimis în judecată și în această toamnă, într-un al doilea dosar, fiind vorba, și în acest caz, de ­do­cumente prezentate de jurnaliști de investigații. De ­exemplu, el o operase pe mătușa partenerei sale, ,,Vrăbi” Chiriac, la spitalul privat Monza, pe banii spitalului public Malaxa. După ce a fost elibe­rat din arest și, apoi, din arestul la domiciliu, Florin Secureanu ­s-a angajat ca balneolog la spitalul din Jibou.

Articole similare

error: Continut protejat!!