luni, 30 noiembrie 2020

Cu sufletul la gură! HC Buzău riscă să lipsească la turneul 3 al Ligii Naționale!

Prezența handbaliștilor de la HC Buzău la turneul 3 al Ligii Naționale, de la Sf. Gheorghe, care progra­mează mâine meciurile unei singure etape, a 10-a, este în mare pericol! Echipa buzoiană are deja cinci jucători testați pozitiv, iar alte eventuale cazuri, descoperite la testarea obligatorie înaintea turneului, ar face imposibilă deplasarea la Sf. Gheorghe ceea ce ar însemna, din păcate, pier­derea la „masa verde” a partidei cu CSM Focșani! Și din punct de vedere sportiv, situația este delicată. Imediat după descoperirea celor cinci cazuri, antrenamentele au fost sistate, pregătirea jocului de mâine fiind, practic, compromisă! Ironia sorții face ca adversara Buzăului, CSM Focșani, bănuită a fi sursa infectării la precedentul tur­neu, tot de la Sf. Gheorghe, unde a și fost, de altfel, exclusă, nu mai are în acest moment niciun caz pozitiv!

„Situația este incertă, așteptăm cu mari emoții rezultatele testelor pe care suntem obligați să le facem cu 48 de ore înaintea competiției și, în funcție de aceste rezultate, vom ști dacă vom putea face deplasarea sau nu. DSP Buzău urmează să ne dea sau nu avizul în acest sens. Aici este problema, chiar nu ne gândim acum că nu ne-am putut antrena deloc, până la urmă handbalul nu se uită. Să dea Dumnezeu să fim sănătoși și să putem juca!”, a declarat, pentru OPINIA, președintele HC Buzău, Georgian Băducu.

Partida dintre HC Buzău și CSM Focșani este programată ultima din turneu, vineri seară, de la ora 19.15.

Sf. Gheorghe în scenariu roșu!

Se poate disputa sau nu turneul de la Sf. Gheorghe? A fost întrebarea care și-au pus-o în ultimele două zile echipele din Liga Națională, dar și Federația, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Covasna a impus, începând de marți, 20 octombrie, măsuri suplimentare de protecție împotriva COVID-19, după ce în municipiul reședință de județ pragul de infectare de 3 la mia de locuitori, cumulat pentru ultimele 14 zile, a fost depășit!

Printre măsurile luate de autoritățile locale se află și acelea de a închide sălile de sport, iar toate competițiile sportive să fie suspendate pentru două săptămâni. Până la închi­derea ediției, nu erau informații în plus, iar turneul pare să aibă loc conform programării.

loading...
error: Content is protected !!