Politic

Cu cine intră liberalii în bătălia localelor din 2024

Viorel Holban la Râmnicu Sărat, Mircea Posea la Nehoiu, și, probabil, Gabriel Avrămescu la Consiliul Județean, aceștia sunt candidații organizației județene a Partidului Național Liberal la alegerile locale de anul viitor pe care liderul PNL Buzău i-a dezvăluit pe parcursul unei emisiuni difuzate de Focus TV. Acestora li se adaugă profesorului Constantin Mircică, nominalizat anterior de conducerea liberală buzoiană pentru a candida la funcția de primar al orașului Pătârlagele.

Cu aceeași ocazie, deputatul Gabriel Avrămescu, președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, a anunțat  că sunt în plină desfășurare sondaje care să arate cum se situează partidul în intențiile de vot ale buzoienilor și ce candidați corespund cerințelor și nevoilor comunităților locale. Astfel, la Râmnicu Sărat, PNL va merge pe mâna fostului primar Viorel Holban, despre care Avrămescu spune că se situează foarte aproape de actualul edil în preferințele râmnicenilor, în timp ce la Nehoiu candidat va fi Mircea Posea. În ceea ce privește municipiul reședință de județ, numele candidatului PNL nu a fost stabilit, ca și, de altfel, nici cel pentru Consiliul Județean. Pentru această ultimă demnitate, Avrămescu spune că și-ar putea asuma candidatura, în calitatea sa de președinte al organizației județene liberale. Avrămescu nu exclude însă nici un candidat „de import” pentru această funcție: „Totdeauna mergem să câștigăm. Și tocmai de aceea, dacă există o astfel de posibilitate – poate vrea vreo personalitate de la nivel național să vină să candideze la Buzău și stă foarte bine în sondaje, este binevenit în organizație – pentru că întotdeauna este bine să mergi cu cea mai bună variantă astfel încât să îți maximizezi votul. Însă așa cum văd lucrurile în momentul de față, este greu de zis că vom avea surprize sau că vom avea astfel de întâmplări”.

El mai spune că PNL Buzău a adoptat o „abordare sănătoasă” a problemei candidaturilor pentru locale: „Eu cred că abordarea cea mai sănătoasă este să mergem să discutăm cu oamenii, din poartă în poartă. Asta am început să facem. În afară de aceasta, ne-am stabilit candidații, avem oameni de calitate, pregătiți, pentru că nu mai dorim să repetăm momentul 2020”, a mai spus Avrămescu la Focus TV.

De altfel, susține liderul liberal buzoian, sondajele realizate în județ plasează partidul, mult mai sus în preferințele buzoienilor față de alegerile din 2020. „Ce se întâmplă în PNL Buzău este cu totul diferit față de ceea ce a fost înainte de 2020. Este o abordare complet diferită, vom avea candidați în toate localitățile. Așa cum arată sondajele, în județ sunt localități unde suntem peste scorul la nivel național, de 20 la sută, cum este Rm. Sărat, dar și alte localități unde suntem sub scorul național. În municipiul Buzău, conform sondajelor noastre, suntem undeva la circa 20 la sută”, a mai spus Avrămescu.

Conform acestuia, sondajele pe baza cărora PNL Buzău va stabili lista finală a candidaților la alegerile locale din 2024 ar urma să se încheie la începutul lunii noiembrie.

Articole similare