Administrație

160 de miliarde lei vechi pentru asfaltare la Pătârlagele

La începutul săptămânii trecute, primarul de Pătârlagele, Ion Gherghiceanu, a semnat, la Ministerul Dezvoltării, în prezenţa ministrului Veştea, documentele prin care o finanţare de 160 de miliarde de lei vechi (16 milioane lei) va fi la dispoziţia administraţiei publice a oraşului buzoian, pentru un proiect ce a fost promovat pe programul naţional „Anghel Saligny”. Contractul vizează reabilitarea infra-
structurii rutiere în zece dintre localităţile arondate oraşului Pătârlagele, iar primarul Ion Gherghiceanu spune că, după finalizarea lucrărilor, aproximativ 70 la sută dintre străzile de interes local vor avea asfalt.

Primarul Gherghiceanu spune că a ales, pentru acest proiect, să fie asfaltate cât mai multe dintre străzile de interes local din localităţile limitrofe/arondate oraşului Pătârlagele, pentru că „în oraş putem spune că lucrările de modernizare şi asfaltare au acoperit aproape 99 la sută din suprafeţele căilor de acces”. Societatea buzoiană Mecan Construct, câştigătorul licitaţiei pentru atribuirea contractului de execuţie, va face lucrări pregătitoare şi va turna asfalt pe străzile din Poieni, Valea Seacă, Mărunţişu, Lunca, Valea Viei, Crâng, Muscel, Sibiciu de Sus, Drăgănoiu şi Valea Lupului. „Lucrările ar putea începe chiar din această toamnă”, spune primarul Gherghiceanu, „dacă se va mai menţine timpul favorabil. În aceste zile, Primăria va elibera autorizaţia de construire, iar constructorul poate face organizarea de şantier”.

Contractele atribuite orașului buzoian şi altor 57 de unități administrativ-teritoriale din ţară a fost semnat în data de 16 octombrie şi vizează, în afara lucrărilor de modernizare şi asfaltare a drumurilor, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și a rețelelor de canalizare menajeră, echiparea stațiilor de epurare, înființarea unor rețele de alimentare și distribuție a gazelor naturale, precum și construirea sau reabilitarea unor poduri și podețe.

„Am primit astăzi (n.r., 16.10.2023) la Ministerul Dezvoltării, așa cum fac în fiecare săptămână de când am preluat mandatul de ministru, vizita unor primari alături de care am semnat noi contracte menite să îmbunătățească traiul de zi cu zi al cetățenilor. Mă bucur să constat că, prin fiecare proiect care prinde viață și la care am pus umărul și noi, oamenii beneficiază de o calitate mai bună a infrastructurii, fie că vorbim despre drumuri, poduri și podețe, alimentare cu apă, canalizare ori rețele de gaze”, a precizat ministrul Dezvoltării.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker