luni, 10 august 2020

Cu ce medii s-a intrat anul acesta în cele mai bune licee buzoiene

Ultimele medii de admitere la toate liceele importante din Buzău au fost anul acesta mai mari decât în 2019. Rezultatele bune înregistrate la Evaluarea Națională din anul pandemiei au făcut să crească concurența la liceele bune.

Așa cum era de așteptat, cele mai mari medii la admitere s-au înregistrat la Colegiul Hasdeu, colegiu ales de 12 dintre cei 15 buzoieni cu media 10 la Evaluarea Națio­nală. Anul acesta ultima medie de admitere la Hasdeu a fost 9,92 la profilul filologie-engleză. O diferență uriașă față de anii trecuți s-a înregistrat la Colegiul „M. Eminescu”, care după „accidentul” din 2019, când ultima medie de admitere a fost 5,37, anul acesta a avut ultimul admis cu media 7,90 la profilul filologie-franceză.

Aruncând o privire pe rezultatele înregistrate în ultimii ani, constatăm că față de 2019 se păstrează doar ­ierarhia primelor trei locuri. Dacă în 2018 „Top3 licee din Buzău” era format din Hasdeu, Pedagogic și Vlahuță, în 2019 Liceul Marghiloman avea să înlocuiască pe poziția a III-a Colegiul Vlahuță din Rm. Sărat. Clasamentul a rămas neschimbat și anul acesta.

În 2020 însă, odată ce Colegiul Eminescu a urcat patru poziții în topul celor mai bune licee (în funcție de ultima medie de admitere), Colegiul Vlahuță a picat pe V și Liceul „Radu Vlădescu” din Pătârlagele a coborât două poziții în top.

O surpriză ar putea fi considerată intrarea în „Top8 cele mai bune licee buzoiene” a Liceului Sportiv (ultima medie 7,26, față de 6,34 în 2019) și excluderea din același top a celui de al doilea liceul râmnicean de prestigiu, Liceul „Ștefan cel Mare”, unde anul acesta s-a intrat și cu 6,72.

loading...
error: Content is protected !!