Politic

„Cruciatul” Emanuel Ungureanu și-a aranjat și fratele în sistemul public de sănătate

Fratele și soția deputatului USR de Buzău Emanuel Ungureanu au fost angajați în spitale de stat în anul 2021, scrie „Gazeta de Cluj”, citată de PS News.

Conform sursei citate, Comitetul director al Spitalului Clinic Căi Ferate din Cluj-Napoca a analizat oportunitatea angajării și a decis aprobarea încheierii unui contract de colaborare de tip persoană fizică autorizată (PFA) pentru servicii de asistență medicală, apoi angajarea pe perioadă determinată, la data de 23 decembrie 2021, cu două zile înainte de Crăciun, a asistentului medical generalist Cornel Ungureanu, un fost operator bancar, cu experiență zero în sistemul medical, cu toate că, în anunțul de angajare, se cerea clar ca viitorul ocupant al postului să aibă cel puțin 5 ani vechime în specialitate.

Mai mult decât atât, se poate spune că anul 2021 a fost un an foarte bun pentru familia deputatului USR Emanuel Ungureanu, pentru că nu doar fratele deputatului a fost angajat în sectorul bugetar sanitar, ci și soția acestuia, medicul Loredana Ungureanu, care a fost angajată cu integrare clinică, fără concurs, adică pe pile, de conducerea controlată de progresiști de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, după o așteptare de opt ani în care aceasta a tot încercat să se angajeze.

De altfel, Emanuel Ungureanu a făcut tot ce i-a stat în putință să o integreze pe soția sa în sistemul public de sănătate. L-a angajat pe șeful corpului de control, Constantin Dina, ca și consilier la cabinetul său de parlamentar. Dina a fost cel care a coordonat structura care a propus ca fostul manager al spitalului clujean să fie demis din funcție. Între fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și deputat au existat mai multe conflicte, iar la un moment dat, primul a dezvăluit că tot ce face Emanuel Ungureanu împotriva lui este de fapt o „vendetă personală” pentru că nu a angajat-o pe soţia acestuia la Spitalul Judeţean, mai spune sursa citată.

Cum a fost angajată soția deputatului

Loredana Ungureanu, „un obscur dermatolog din Cluj”, soția deputatului USR-PLUS de Buzău Emanuel Ungureanu, a reușit să se angajeze la stat după opt ani de încercări eșuate, scria PSNews la jumătatea anului trecut, citând o postare pe Facebook a jurnalistului Stelian Negrea. „Va câștiga de zece ori mai mult ca în privat”, scrie acesta.

„Actuala conducere a Spitalului de Urgență din Cluj a decis, pe 1 iulie, să o încadreze pe Loredana Ungureanu, alături de alți trei medici dermatologi, la o secție de dermato-venerice care nu are, pur și simplu, activitate. Angajarea s-a făcut la pachet, pentru a se crea o aparență de legalitate și transparență, și în plină vară a concediilor. Actuala conducere a Spitalului de Urgență din Cluj este agreată de deputatul USR la a cărei instalare a pus umărul. El a fost unul din criticii vehemenți ai fostelor conduceri ale spitalului de urgență din Cluj care nu-i găseau loc soției la acest spital de stat. În privat, soția deputatului câștiga modesta sumă de 600 de lei. Acum la stat va câștiga 5-6.000 de lei, de zece ori mai mult. Și mai are șansa să-și direcționeze pacienții de la stat către clinica privată”, precizează Stelian Negrea.

De ce purta Ungureanu cruciada împotriva sistemului de sănătate

În luna februarie a anului trecut, „Newsweek România” scria că soția deputatului USR de Buzău Emanuel Ungureanu, medicul dermatolog Loredana Ungureanu, cadru universitar la Cluj, încerca de opt ani să se angajeze în sistemul public de sănătate. Probabil deloc întâmplător, prima decizie de înlocuire a conducerii unui spital făcută de ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost cea a Spitalului de Urgență Cluj Napoca. Astfel, în primele zile ale lui ianuarie 2021, Petru Șușcă, fostul director al spitalului, împreună cu membrii Consiliului de Administrație, erau schimbați prin revocarea unui ordin de ministru.

Deputatul Ungureanu, una din vocile critice ale sistemului public de sănătate, declara, însă, că decizia a venit ca urmare a unui raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății făcut în urma sesizărilor sale. Și, coinicidență!, Constantin Dina, șeful corpului de control, a fost angajat cu jumătate de normă la cabinetul parlamentar al, ați ghicit!, deputatului Emanuel Ungureanu.

Conform sursei citate, soția acestuia, Loredana Ungureanu, medic primar dermatolog, încerca, de mai bine de opt ani, să se angajeze la stat, chiar la secția de profil a Spitalului Județean de Urgență Cluj Napoca. Nu era singurul medic în această situație. A dat spitalul în judecată, dar a pierdut în Justiție. Emanuel Ungureanu a afirmat pentru „DiscoverProject” că nu și-ar fi ajutat niciodată soția în cariera profesională. Șirul coincidențelor continuă însă prin faptul că noua conducere a Spitalului de Urgență clujean a părut din start favorabilă găsirii unei soluții, căutând activ, chiar la prima ședință, posturi noi la secția de dermatologie a spitalului.

„Conflictul dintre soții Ungureanu și conducerea spitalului s-a purtat pe toate fronturile, cu toate armele și în toate formele. În Justiție, în mass-media, în Parlament, în Guvern la vedere și pe culoarele acestuia, pe plan personal și profesional.
S-au folosit cuvinte grele și s-au adus acuze și mai grele croșetate în jurul incompetenței și a corupției. Astfel de conflicte sunt emblematice pentru spitalele publice românești sugrumate de lipsa cronică de finanțare, de risipa banului public și de corupția endemică”,
mai scria „Newsweek România”.

Un comentariu

  1. Daca e deputat de Buzau , trebuia sa-si aduca sotia la Spitalul Judetean Buzau unde e nevoie de medici !

Articole similare