Economic

Din 12 iunie buzoienii pot ajunge la mare cu ,,Trenurile Soarelui”

Începând cu noaptea de 11/12 iunie, CFR Călători va lansa programul estival ,,Trenurile Soarelui”. Astfel, până la data de 5/6 septembrie, cei care vor să meargă pe litoral cu trenul vor avea la dispoziție 40 de garnituri care vor asigura în fiecare zi legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării.

Pentru ca turiștii să poată ajunge din toate regiunile țării la destinațiile de vacanță cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători a pregătit un program variat pentru aceștia, care constă în prelungirea spre Mangalia a circulației unor trenuri ce aveau ca destinație finală București Nord, sau prin introducerea, din 25/26 iunie, de noi trenuri ce au ca destinație exclusivă lito­ralul Mării Negre și Delta Dunării. Astfel, începând cu 25/26 iunie programul complet va avea 38 de trenuri directe (19 dus, 19 întors) și ramurile aferente care pornesc din principalele orașe vor avea ca destinație/plecare litoralul românesc, dintre care 18 trenuri (9 dus, 9 întors) vor avea ca destinație/plecare Mangalia. 32 de trenuri (16 dus, 16 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur (12 perechi din București Nord, 3 perechi în București Băneasa și o pe­reche din București Obor).

Pentru călătoria din Delta Dunării, din 12 iunie, trenurile RE 8007/ RE 8653 și RE 8658/RE 8008 vor asigura, pe durata sezonului, legătura directă București Nord-Tulcea O­raș și retur.

Și buzoienii vor beneficia de ,,Trenurile Soarelui”, având trenuri directe de la Buzău la Mangalia. IR 1952 va fi trenul care îi va duce pe buzoieni pe litoralul românesc. Cu plecare din Buzău la ora 1.14, buzoienii vor ajunge în Constanța la 4.09, iar la destinația finală la ora 5.47. Pentru un bilet întreg de adult, buzoienii vor plăti 60,1 lei, în timp ce studenții vor putea ajunge pe litoral cu doar 33,15 lei în patru ore și 33 de minute cu trenul. Menționăm că acest tren va avea și o cușetă cu șase paturi. La întoarcere, buzoienii vor avea tren direct, IR 1963, cu plecare din Mangalia la ora 20.15 și sosire în Buzău la 1.10. Acestora li se adugă și Trenurile Soarelui care circulă dinspre Iași și Suceava, cu oprire în Buzău.

Biletele de tren sunt accesibile tuturor, prin gama variată de oferte comerciale. Dacă turiștii vor achiziționa un bilet dus-întors vor avea parte de o reducere de zece la sută din tariful de transport. Elevii vor avea parte de gratuitate, iar studenții 50 la sută reducere la călătoria în vagoanele de la clasa a doua. În perioada programului estival de transport, turiștii aflați pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între stațiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio de sezon, la tarif de tren Regio dacă vor achiziționa biletele de la casele de bilete de pe ruta Constanța-Mangalia.

CFR Călători recoman­dă cumpărarea on-line a  biletelor de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar. Biletele pot fi achiziționate, cu o anticipație de 20 de zile, on-line, de la automatele de vân­zare bilete din gări sau direct de la casele de bilete.

,,Toate trenurile InterRegio estivale sunt dotate cu prize pentru a încărca bateria laptopului sau a telefonului mobil, majoritatea vagoanelor fiind mo- dernizate în anul 2020 și chiar în 2021”, se precizează în comunicatul CFR Călă­tori.

Facilități pentru persoanele cu dizabilități

Persoanele cu dizabi­li­tăți motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență (re- zervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre și asistență la bordul trenului). Pentru a beneficia de aceste servicii, pasa­gerii trebuie să completeze cu maximum 48 de ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!