Economic

Cremă pentru pleoape – îngrijirea delicată a pielii

Cu toții cunoaștem că pielea din zona ochilor este mai subțire și mai sensibilă decât restul feței. Cremele de zi pentru pleoape contribuie la reducerea cearcănelor și cercurilor întunecate de sub ochi, iar versiunile nocturne sunt de obicei mai emoliente și sunt concepute pentru a regenera pielea în timpul somnului. Cremele pentru pleoape pot fi mai puțin iritante, fără parfum și alte ingrediente potențial problematice. 

Femeile cu pielea închisă la culoare trebuie să fie atente când vine vorba de produse cosmetice, deoarece anumite ingrediente pot provoca decolorarea pielii. 

Unele creme și seruri pentru ochi conțin anumite ingrediente, cum ar fi cofeina (cafea, ceai verde) pentru a reduce temporar umflăturile sau ingrediente pentru ameliorarea cearcănelor, cum ar fi vitamina K, care nu poate fi găsită în cremele hidratante faciale.

Unii oameni cred că cremele pentru ochi sunt pur și simplu imitante ale cremelor hidratante faciale.

Zona din jurul ochilor are nevoie de o îngrijire intensivă și nutriție, indiferent de anotimp. Să ne dăm seama cum funcționează de fapt crema pentru pleoape https://makeup.ro/categorys/206293/ și ce trebuie să știi pentru a face o alegere cât mai corect posibil. Cremele hidratante pentru ochi conțin de obicei două tipuri de ingrediente cheie: hidratante naturale sau sintetice și emolienți. Componentele hidratante precum glicerina și ureea ajută pielea să absoarbă și să rețină umiditatea.

La rândul lor, emolienți, precum vaselina și uleiurile minerale umple spațiile dintre celule, lăsând pielea netedă și catifelată. În plus, multe creme de pleoape conțin ingrediente anti-îmbătrânire, care sunt vitale pentru pielea subțire. Unul dintre cele mai comune ingrediente este retinolul, un derivat al vitaminei A a cărui capacitate de a stimula producția de colagen a fost dovedită în numeroase experimente. 

 Cremele cu textură cremoasă sunt recomandate pentru deținătorii de piele foarte uscată sau sensibilă. Dacă aparțineți acestei categorii, atunci căutați peptide (fragmente de proteine) în compoziție și, în special, peptide de cupru, olmitopeptidă de palmitoil și Pal-KTTKS (o moleculă specială din grupul sărurilor stabile care declanșează instantaneu regenerarea pielii). 

Adăugați la aceasta ingredientul benefic niacinamida, care poate proteja pielea, îmbunătăți textura și reduce aspectul ridurilor. 

Pe măsură ce îmbătrânim, chiar și pielea grasă devine uscată, în timp ce glandele încep să producă mai puțin sebum. În acest caz, utilizarea unei creme pentru pielea din jurul ochilor va ajuta la prevenirea deshidratării.

Dacă crema conține substanțe chimice, alergeni naturali (miere, ciocolată, citrice) sau are o aromă puternică, trebuie să fii deosebit de atent cu ea.

Photo: https://pixabay.com/

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker