Economic

Contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Ploiești-Buzău se semnează miercuri la Buzău

Contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Moldovei (A7) Ploiești – Pașcani va fi semnat miercuri, la Buzău, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Contractul pentru execuția lotului 3 Pietroasele – Buzău va fi semnat cu Nurol (Turcia), iar constructorul are termen de 20 de luni pentru execuția lotului de 14 kilometri. Este ultimul lot fără constructor de pe Autostrada Moldovei, cel mai important proiect de infrastructură rutieră finanțat prin PNRR.

„Am făcut un program cu domnul director (al CNAIR, n.r.) Pistol. Vinerea viitoare avem programată semnarea contractelor pe primele două loturi ale Autostrăzii Sibiu-Făgăraș (cu Makyol, n.r.) și pe lotul Suplacu de Barcău-Chiribiș pe Autostrada Transilvania, tot vinerea viitoare să vină cu documentele solicitate, iar miercuri, pentru lotul 3 de pe Autostrada Moldovei se semnează la Buzău”, a transmis Sorin Grindeanu.

„Asocierea de constructori turci NUROL INŞAAT VE TICARET (lider) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET a fost desemnată din nou câștigătoarea contractului pentru construcția lotului 3 al AUTOSTRĂZII PLOIEȘTI -BUZĂU ! Asocierea va avea la dispoziție 20 de luni și 1,09 miliarde de lei, fără TVA pentru a finaliza lucrările pe cei 13,9 km ai lotului cuprins între localitatea Pietroasele și Buzău. În cadrul contractului finanțat prin PNRR, Asocierea va construi inclusiv 8 poduri și un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.260 m. Licitația pentru acest lot al A 7 a fost lansată în septembrie 2021, dar rezultatul ei a fost contestat de 4 ori. Asocierea NUROL INŞAAT VE TICARET – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET a mai fost desemnată căștigătoarea acestui contract în urma cu un an (27 octombrie 2022), dar rezultatul a fost de asemenea contestat. Ca urmare a multiplelor contestații, Lotul Pietrosele-Municipiul Buzău este ultimul lot al A7 pe care nu au început lucrările din cauză că până acum nu a putut fi semnat contractul”, a transmis pe 23 octombrie, șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Luna octombrie a adus un progres destul de bun pe primele două loturi ale Autostrăzii Moldovei A7, Asocierea Pizzarotti-Retter ajungând la 34 la sută  execuție pe lotul 1 Ploiești – Mizil, cu 5 procente evoluție față de graficul anterior, iar Asocierea Trace-Coni la 30  la sută, potrivit actualizării de șantier pe care a publicat-o Compania de Drumuri.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker