Politic

,,Contracandidatul lui Cioloș” se vrea șef la USR-PLUS Buzău

O candidatură-surpriză la șefia USR-PLUS Buzău va descreți, cu siguranță, frunțile participanților la convenția județeană a noii formațiuni politice, unde se vor confrunta, într-o întrecere de palmares, cu rezultatul cunoscut dinainte, Mihai Răzvan Moraru (ex-lider PLUS) și Petrică Cîrstea (ex-lider USR).

Este vorba despre râmniceanul Fănel Necula, care și-a anunțat pe Facebook, pe 3 iunie, intenția de a candida la șefia USR-PLUS Buzău. Întrucât comentariile sunt de prisos, să îl lăsăm pe contracandidatul lui Moraru și al lui Cîrstea să se prezinte:

,,Sunt Necula Fănel, membru USR Râmnicu Sarat și aș dori să-mi depun candidatura pentru funcția de Președinte Filiala USR-PLUS Buzău. Scurtă expunere de motive:

Sunt un om cu experiență bogată în munca de partid. Am fost membru PNȚCD pentru mai mulți ani, apoi membru PD după care am fost membru PLUS și apoi membru USR. Am diplomă de Institut de învățământ superior tehnic în specialitatea navigație și diplomă de absolvent al Facultății de Drept. În prezent sunt pensionat pe caz de boală și aș putea să-mi dedic tot timpul liber activității pentru partidul USR-PLUS. Sunt căsătorit și am doi copii majori, absolvenți de facultate cu examen de licență promovat. Am o situație financiară bună (pensie de invalidate, soția are pensie de ofițer superior în poliție, locuiesc la casă în Râmnicu Sărat și mai avem și alte proprietăți la Mărgăritești: casă de vacanță, livadă de măr, livadă de prun, terenuri arabile, pădure etc). Sunt un om corect, cinstit, harnic, inteligent, cu o vastă experiență internațională datorită profesiei de navigator pe care am exercitat-o aproape pe toate continentele și mările lumii timp de peste 30 ani. Dorința de a mă implica în politică la un asemenea nivel se datorează faptului că sunt hotărât să lupt cu toată puterea mea pentru a clădi o societate mai corectă, mai implicată și mult mai echitabilă pentru toți cetățenii. Mult succes candidaților la toate funcțiile disponibile!

P.S.: Și de-o vrea bunul Dumnezeu, / Să devin Președinte filială eu, / Voi face tot ce ține de făptura mea, / Ca să fie mult mai bine pentru dumneata, / Dar și pentru ceilalți, adică pentru toată lumea. / Și nu doar pentru o zi sau o săptămână, ci pentru totdeauna. / Eu chiar sunt un om norocos, / Și dacă uneori sunt lovit și aproape doborât, / cad dar mă ridic nervos, / și iau lupta de la capăt și o ridic la alt nivel, / Până când eu ajung deasupra, adică urc peste el. / Peste omul care m-a lovit, adică peste acel mișel. / Și eu ies totdeauna învingător, / Pentru că sunt un om corect, cinstit și de oameni iubitor. / FândinFân, poreclă de om al cărților”, a scris Necula pe Facebook.

Fănel Necula este cunoscut printre apropiați drept ,,contracandidatul lui Cioloș”, pentru că își anunțase candidatura la funcția de președinte al PLUS la congresul din 7 decembrie 2019. El nu a putut însă să strângă semnăturile necesare, însă intenția sa a fost salutată la congres de Dacian Cioloș. ,,Cioloș s-a declarat supărat de faptul că a fost nevoit să candideze singur și consideră că aceasta este și cea mai mare vulnerabilitate a PLUS: să fie perceput ca un partid de lider. Dacian Cioloș chiar a ținut să îi mulțumească lui Fănel Necula, singurul membru PLUS, care, deși anonim, a avut curajul să îl contracandideze. Nu s-a putut însă înscrie, pentru că nu a strâns numărul necesar de sem­nături. Inițiativa sa a fost însă ovaționată”, relata, la vremea respectivă, TVR.

Din motive lesne de înțeles, conducerea PLUS Buzău nu i-a validat candidatura pentru alegerile locale din toamna anului trecut, drept pentru care Necula s-a înscris în ALDE, pentru a migra, ulterior, în USR Buzău.

Un comentariu

  1. COMENTARIU EDITAT: DnulNecula a refuzat să își plătească materialul ptr campanie așa că a plecat la cei cu bani de la buget pe atunci, adică Alde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!