Actualitate

Spargerea anului 2019 nu a fost rezolvată nici după doi ani

Luna viitoare se fac doi ani de când polițiștii buzoieni încearcă să dea de urma hoților care au lăsat un cunoscut medic fără o sumă de bani importantă.

La jumătatea lunii iulie 2019, din casa de vacanță de la Pleșcoi a medicului Valentin Coleașă era furată o cutie de valori în care se aflau aproximativ 140.000 de lei și bijuterii. De atunci, polițiștii sunt pe urmele unui grup de infractori, însă nu există informații cum că ancheta ar fi înaintat. Hoții care, cel mai probabil, au acționat la pont, au plecat cu obiecte scumpe și cu caseta de va- lori în care medicul ținea suma mare de bani. Prejudiciul se ridică la 150.000 de lei.

Vecinii din satul Pleșcoi, comuna Berca, ai medicului Coleașă, susțineau la acel moment că hoții ar fi știut că în casă sunt mulți bani și diverse obiecte de valoare. Mai mult decât atât, se pare că aceștia ar fi studiat zona înainte de lovitură, de vreme ce au pătruns în curte și, mai apoi, în casă, fără să fie înregistrați de camerele de supraveghere montate la vedere. Spărgă­torii au fost protejați și de întunericul de pe stradă. Deși casa medicului este perete în perete cu cea a vecinului și în aceeași curte cu a tatălui său, nimeni nu a auzit vreun zgomot în noaptea spargerii. După ce au pus mâna pe caseta de valori, jefuitorii au ieșit pe unde au pătruns în locuință și s-au făcut nevăzuți spre albia râului Buzău.

O cameră de suprave- ghere a unui vecin ar fi surprins scena în care trei indivizi cară seiful, iar al patrulea cercetează zona ca să nu fie văzuți. ,,Niște profesioniști. Au lucrat cu mă­nuși. Pe camera unui vecin se văd cei patru cum cară un obiect greu spre prundul gârlei”, spunea, la acel moment, unul dintre vecini. Medicul Valentin Coleașă a reclamat la poliție spar- gerea și le-a precizat anchetatorilor că, pe lângă suma de bani în lei și valută, i-au fost furate și bijuterii. Polițiștii au descoperit, în albia râului Buzău, seiful și o parte din documente, însă până acum hoții nu au fost identificați.

Ancheta este mai dificilă decât părea acum un an, atunci cînd a avut loc evenimentul. Cercetările declanșate de Serviciul de Investigații Criminale din Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău au ajuns în punctul în care cercul de suspecți s-a strâns în jurul câtorva persoane, după ce polițiștii au audiat mai mulți indivizi, însă până acum nimic concret.

Medicul Valentin Co­leașă este șeful Comisiei pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap din Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.

Articole similare