Administrație

Constructorul podului între Valea Râmnicului şi Rm. Sărat, apreciat pe rețelele sociale

A devenit, deja, obişnuinţă ca prima „instanţă” unde se judecă tot ceea ce înseamnă proiecte în execuţie, mai ales când în joc sunt şi fonduri publice, să fie reţeaua de socializare Facebook. Una dintre investiţiile promovate de Primăria comunei Valea Râmnicului este proiectul pentru construirea unui pod pentru trafic uşor, ce urmează să unească malurile râului Râmnic între localităţile Valea Râmnicului şi oraşul Râmnicu Sărat. Lucrările la obiectivul amintit avansează în ritm susţinut, aspect care nu a scăpat „vigilenţei” utilizatorilor reţelelor de socializare şi cu spirit civic laudă prestaţia constructorului.

Podul peste râul Râmnic este o investiţie de interes public atrasă de Primăria Valea Râmnicului, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), în cadrul programului naţional „Anghel Saligny”. Proiectul era anunţat în toamna anului trecut, în luna noiembrie, de autorităţile locale, cu primele detalii de ordin financiar. Valoarea totală a investiţiei era de aproape 12  milioane de lei (120 de miliarde de lei vechi), iar de la bugetul local, Primăria Valea Râmnicului urma să susţină cheltuielile neeligibile, aproximativ 350.000 de lei, adică trei miliarde şi jumătate în bani vechi. Contractul de finanţare fusese semnat încă din luna iunie a anului trecut, dar constructorul a decis organizarea de şantier aproape de finele anului. Primele lucrări au fost începute chiar înainte de sfârşitul anului 2023, pe malul stâng al râului, acolo unde au fost executate primele foraje pentru instalarea capului de pod. Pentru că temperaturile din timpul iernii au permis, lucrările au continuat, astfel că la această oră, conform detaliilor prezentate de imagini, ar mai fi de executat foraje pentru instalarea unui pilon de susţinere, după care să fie construit şi capul de pod pe teritoriul comunei Valea Râmnicului.

Potrivit indicatorilor tehnici, podul va avea o lungime de 288 metri, o lățime de cinci metri și va fi prevăzut cu trotuare. Construirea unui pod nou va facilita accesul cetățenilor către oraș și, astfel, va ajuta la dezvoltarea economică a unei comunități implicată preponderent în agricultură. De altfel, decizia autorităţilor locale pentru întocmirea documentaţiilor şi atragerea finanţării pentru construirea podului a vizat tocmai ocupaţia de bază a locuitorilor şi necesitatea ca aceştia să dispună de o facilitate în zonă, evitând folosirea Drumului European 85, pentru a ajunge în Piaţa Agroalimentară din municipiul Râmnic. Mai mult, noul pod va fi şi în beneficiul producătorilor agricoli din comuna învecinată Râmnicelu, zonă recunoscută pentru culturile de usturoi, la fel cum va atrage şi producătorii agricoli din comuna Ziduri. Nu în ultimul rând, tot traficul uşor din zonele amintite va putea fi preluat de noul pod.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker