Educație

Patru cadre didactice de la Școala 7 se pregătesc în Portugalia

Patru cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 7  din Buzău  se pregătesc să plece în Portugalia pentru a participa la un nou proiect Erasmus, care va avea loc în perioada 23-27 aprilie. Acestea vor participa la cursuri de formare cu tema „Make technology your friend -Using ICT to engage students in the modern classroom” și „Online school”, în orașul Caldas da Rainha, Portugalia. Este vorba despre trei profesori pentru învățământ primar – Cristina Claudia Tacu, Alice Mihaela Capmare, Adrian Laurențiu Popa – și profesoara de Limba engleză Alice Cristina Tudose.

În cadrul acestor cursuri, profesorii vor învăța cum să folosească tehnologia în diferite medii educaționale pentru a îmbunătăți motivația elevilor, vor face schimb de bune practici cu ceilalți cursanți din diferite țări, vor realiza diverse activități folosind tehnici și instrumente digitale. Un alt punct important în activitatea cu elevii este introducerea activităților de Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică (STEM) în cadrul disciplinelor de la clasă.

În prezent, este din ce în ce mai evident impactul transformării digitale asupra societății și a pieței muncii, precum și asupra educației. Cea  mai mare provocare este pentru profesori pentru că ei sunt primii care trebuie să se adapteze și să introducă instrumentele digitale în cadrul procesului de predare învățare pentru motivarea învățării elevilor.

„O învățare digitală de calitate și inovatoare poate fi captivantă și interactivă, completând astfel metodele tradiționale  de predare și oferind platforme de colaborare. Totodată, tehnologiile digitale pot facilita accesul la învățare, iar utilizarea lor permite tuturor structurilor de formare de la diferite niveluri să fie ușor accesibile și favorabile incluziunii. Cred că aceste cursuri ne vor ajuta în activitatea didactică, vom împărtăși din experiența noastră culturală cu alți profesori  participanți la curs, dar în același timp vom învăța noi tehnici de predare pentru dezvoltarea activității profesionale”, spune profesoara pentru învățământ primar Cristina Tacu.

Și celelalte cadre didactice implicate în proiect susțin această idee,  pentru că, spun ele, educația digitală ar trebui să îmbunătățescă predarea, nu doar să prelungească metodele existente prin intermediul noilor tehnologii. „Trebuie să explorăm diferite moduri prin care aceste instrumente  pot permite elevilor să-și împărtășească ideile  și să le confrunte cu cele ale colegilor lor. Profesorii sunt esențiali pentru succesul oricărei reforme educaționale. Ei trebui susținuți și formați pentru a-și dezvolta aptitudinile și competențele digitale”, spun cadrele didactice de la Școala nr. 7.

După finalizarea cursului, acestea vor elabora un plan de diseminare care va  cuprinde  activități la nivel local, județean și național  prin intermediul căruia vor împărtăși din cunoștințele dobândite pe parcursul cursurilor de formare.

În ultimii 20 de ani, s-au desfășurat  mai multe proiecte de cooperare în care elevi și cadre didactice au beneficiat de mobilități în țări europene.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker