Educație

Care sunt cel mai bine dotate biblioteci școlare

Fondul de carte existent la nivelul a 135 de instituţii de învăţământ din judeţul Buzău se ridică la peste 1,2 milioane de volume, în timp ce doar trei unităţi de învăţământ deţin o bibliotecă digitală. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, un procent mai mare de 10 la  sută din totalul cărţilor aflate în biblioteci este înregistrat la nivelul a patru unităţi de învăţământ, scrie „Agerpres”.

„La nivelul judeţului Buzău, 135 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, de stat, deţin biblioteci şcolare, în timp ce șase unităţi de învăţământ nu deţin. Fondul de carte existent în unităţile de învăţământ care au personalitate juridică cuprinde 1.257.831 de volume, pe primele locuri situându-se Colegiul Naţional <Bogdan Petriceicu Hasdeu> – 42.933, Liceul Tehnologie <Dimitrie Filipescu> – 34.564, Colegiul Naţional <Mihai Eminescu> – 32.797, urmat îndeaproape de Liceul Tehnologic <Victor Frunză>, Râmnicu Sărat, cu 32.744 de volume. Referitor la titlurile existente în bibliotecă, acestea acoperă bibliografia recomandată de la toate nivelurile de învăţământ. În fiecare an şcolar, unităţile de învăţământ întreprind demersuri pentru achiziţionarea de noi volume, astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor şi a dorinţelor elevilor”, a transmis, pentru sursa citată, IŞJ Buzău.

În schimb, doar trei unităţi de învăţământ dispun de o bibliotecă digitală, celelalte şcoli având însă posibilitate de a accesa Biblioteca Şcolară Virtuală. „În ceea ce priveşte biblioteca digitală, trei unităţi de învăţământ deţin acest tip de bibliotecă, cu un număr de cărţi cuprins între 70 şi 221. În ceea ce priveşte Biblioteca Şcolară Virtuală, 99 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică au primit echipamente şi acces pe platforma Edulib, în anul şcolar 2022-2023”, mai informează sursa citată.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker