Administrație

Consiliul Județean organizează și în acest an „Decembrie Magic”

Consiliul Județean Buzău organizează și anul acesta, pe parcursul lunii decembrie, o serie de evenimente prilejuite de sărbătorile de iarnă, reunite sub denumirea „Decembrie Magic”, deja binecunoscută buzoienilor.

Fasole și ciolan de Ziua Națională

Consiliul Județean Buzău va oferi buzoienilor și în acest an, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, masa tradițională – 3.500 de porții, dintre care 500 de post -, constând în iahnie de fasole cu ciolan și plăcintă cu brânză, iar meniul de post va conține iahnie de fasole și plăcintă cu mere. Această masa este oferită, pregătită și distribuită de Consiliul Județean Buzău în regim propriu, cu sprijinul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere. Meniurile vor fi distribuite începând cu ora 11.00, în Parcul Crâng, lângă Obelisc, unde buzoienii se vor bucura și de un spectacol susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău și de Fanfara Diviziei 2 Infanterie „Getica“.

Tot pe 1 decembrie, la ora 17.00, va avea loc aprinderea luminilor festive din Parcul Centrului Muzeal „I.C. Brătianu”, când se va deschide și Târgul de Crăciun, ce va avea loc aici în perioada 1-23 decembrie.

Pe tot parcursul lunii decembrie, buzoienii sunt invitați să își creeze o amintire de neuitat la Căsuța lui Moș Crăciun, unde se pot fotografia într-un cadru de poveste și vor primi o poză printată pe loc.

Nu lipsește Moș Nicolae

Pe 5 decembrie, la ora 18.00, se va aprinde iluminatul festiv în stațiunea Sărata-Monteoru, unde cei prezenți se vor bucura de un recital de colinde, iar copiii vor primi cadouri de la Moș Nicolae. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

Moș Nicolae vine cu surprize pentru cei mici pe 6 decembrie, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. Aici copiii vor primi cadouri și se vor bucura de spectacolul de teatru pentru copii „Capra cu trei iezi”, prezentat în trei serii (10.30, 12.30 și 14.30). Înscrierile pentru participarea la acest eveniment se pot face la sediul Teatrului „George Ciprian”.

Pe 13 decembrie, la ora 16.00, buzoienii sunt invitați să participe la un concert de colinde, susținut de Fuego, de Ansamblul „Drăgăicuțele” din Berca și de spiridușii de la „Happy Kids”. După concert va avea loc mult așteptata întâlnire a copiilor cu Moș Crăciun, care a pregătit cadouri pentru toți cei mici. Seara se încheie cu un foc de artificii, care să adauge un strop de magie acestei perioade speciale din an.

Moș Crăciun vine și la Muzeul Județean

În perioada 19-22 decembrie, între orele 9.00 și 12.00, magia ajunge la Muzeul Județean Buzău, unde prichindeii vor lua Micul dejun cu Moș Crăciun. Înscrierile se realizează la sediul Muzeului Județean Buzău, în limita locurilor disponibile.

La fel ca în fiecare an, magia vine și în inimile copiilor din instituțiile subordonate Consiliului Județean Buzău. Moș Crăciun nu va uita să ajungă nici anul acesta la Spitalul Județean Buzău și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, unde copiii vor primi dulciuri.

Articole similare