joi, 28 mai 2020

Antrenorul Ilie Stan și staff-ul său lucrează deja la strategia viitorului sezon

• Gloria, între reluarea pregătirilor, transferuri și restrângeri bugetare

Gloria Buzău își face deja planuri pentru sezonul următor din Liga a 2-a, după ce Federația a decis să suspende restul actualei stagi­uni pentru formațiile clasate între locurile 7-18. Antrenorul Ilie Stan a început deja să contureze un plan de pregătire pentru noul sezon, care va porni, cel mai probabil, la sfârșitul lunii august.

„Pauza se prelungește foarte mult și va fi foarte greu să pun la punct jucătorii, dar o să reușesc. Cred că, într-un fel, e bună decizia pe care a luat-o Federația. Dacă jucau toate echipele era foarte costisitor. Afecta mult bugetele. Până la urmă, cred eu, FRF a luat o decizie bună. Noi nu aveam drept de promovare, nu puteam să emitem pretenții la primele locuri în play-off, dacă, să zicem, jucam acolo. Recunosc că mi-ar fi convenit să mai jucăm în acest sezon, să mai disputăm câteva meciuri”, a spus Ilie Stan pentru Liga2.ro.

Antrenorul Gloriei crede că eșalonul secund va începe la sfârșitul lunii august și ia în calcul să cheme jucătorii la pregătire încă de luna următoare, în iunie. Ilie Stan este de părere că cele două luni de antrenamente, până la începerea campionatului următor, îl vor ajuta să îi aducă pe fotbaliști la un nivel fizic apropiat de cel din iarnă.

„Nu știm când va începe campionatul, dar când aflăm vom încerca să facem programul de pregătire. Vedem cum facem, pentru că am pierdut câteva luni și e nevoie de șapte-opt săptămâni până la primul meci. Poate începem chiar de luna următoare. Dacă play-off-ul se joacă în luna iulie, apoi se joacă barajul pentru Liga 1 în august, ar trebui să înceapă sezonul următor undeva pe la finalul lui august”, a mai spus Ilie Stan pen­tru Liga2.ro.

Discuții cu jucătorii

Și bugetul echipei buzoiene a fost și va fi afectat din cauza pandemiei de coronavirus. Ilie Stan a dezvăluit că vor avea loc discuții cu jucătorii ale căror contracte expiră în vară, pentru prelungirea sau neprelungirea înțelegerilor.

„Vom încerca să restructurăm bugetul, trebuie să îl balansăm pentru că va fi dificil în situația asta. Avem posibilitatea să ne pregătim pentru sezonul următor, să punem totul la punct. Sunt și patru jucători cu care în­cheiem contractul vara asta, dar, deocamdată, nu am discutat despre asta. Vedem ce o să facem. Deocamdată, nu am vorbit nimic, nici dacă semnăm prelungirea, nici dacă nu semnăm prelungirea. Trebuie să vorbim și cu cei din conducere”, a spus Ilie Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!