sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Conducere nouă la Colegiul Hasdeu și la alte trei instituții buzoiene de învățământ

Condițiile prielnice de pensionare din educație au ca rezultat nu doar un număr record de solicitări în rândul cadrelor didactice buzoiene, ci și schimbări importante la nivelul conducerii unor instituții de învățământ din Buzău.

După inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, Nela Wamsiedel, au mai solicitat pensionarea alți patru directori de instituții școlare. Primul este Ionel Banu, directorul celui mai important liceu buzoian, Colegiul Național „B. P. Hasdeu”, cel care ocupa funcția din 2007. Alături de Banu, și adjunctul său, Laurențiu Țepeluș, a renunțat la funcția de conducere după ce a fost ales deputat. În locul celor doi directori au fost numiți cu delegație la conducerea Colegiului Hasdeu Virginia Mândruță-Tănăsescu (director) și Anca Florea (director adjunct). Virginia Mândruță-Tănăsescu este profesor de Fizică și cea care coordonează Centrul de excelență de fizică, iar Anca Florea este profesor de Științe Sociale. Alte schimbări survenite în urma cererilor de pensionare au apărut la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu”, unde directorul Daniela Dinu a fost înlocuit cu Adeluța Petrișor, Grădinița cu Program Prelungit 1, unde directorul Aurelia Ionașcu a fost înlocuit cu Oana Panait, și Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor” Rm. Sărat, unde directorul Elena Manafu a fost înlocuit cu Andreea Elena Simion.

Potrivit legislației, noii directori au fost numiți cu delegație la propunerea inspectorului școlar general, cu avizul consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Buzău. Toți directorii numiți cu delegație vor ocupa funcțiile până la organizarea concursurilor, însă nu mai târziu de 31 august.

„În calitate de inspector general vreau să mulțumesc pentru activitatea depusă tuturor acestor colegi care se pensionează. Le doresc sănătate, pensie cât mai lungă și succes în activitățile viitoare”, a declarat Ionel Meiroșu, inspectorul general al IȘJ Buzău.

5 COMENTARII

  1. În sfarsit a ajuns Ancuța director adjunct cu acte în regula. Pana acum asa se prezenta oricum peste tot cu toate ca liceul avea doar un singur post de director adjunct.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!