Actualitate

Șase decese și 30 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 30 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus (3 pacienți au fost testați și diagnosticațiîn laboratoareprivate de analize și un pacient a fost diagnosticat într-o unitate sanitară din alt judet). Pacienții nou confirmați au vârstecuprinse între1an și 78 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astăzi astfel:

  • Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 7921;
  • Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei:6824;
  • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 212;
  • Număr persoane în carantină la domiciliu:856;
  • Număr persoane aflate în izolare la domiciliu:740.

DSP Buzău transmite astăzi  și 6 decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:

DECES NR. 207: pacienta în vârstă de 69 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilăși survine decesul.Comorbidități: diabet, astm, hipertensiune arterială.

DECES NR. 208: pacient în vârstă de 93 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea de sănătate se agravează treptat și survine decesul.

Comorbidități: insuficiență cardiacă congestivă, accident vascular cerebral ischemic (în antecedente), boala Alzheimer.

DECES NR. 209: pacienta în vârstă de 84 de anise prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe secția ATI a Spitalului Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilăși survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, hepatită nespecificată.

DECES NR. 210: pacient în vârstă de 73 de ani se prezintă la UPUa SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe secția de Pneumologie. Evoluția clinică este nefavorabilăși survine decesul.Comorbidități: anemie secundară, sechele accident vascular cerebral, hipertensiune arterială.

DECES NR. 211: pacientă în vârstă de 68 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferata pe secția ATI a SJU Buzău. Evoluția clinică este nefavorabilă, iar pacienta a decedat.Comorbidități: mielom multiplu, anemie cronica, trombocitopenie.

DECES NR. 212: pacient în vârstă de 91 de ani se prezinta la UPU  a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe secția ATI. Starea generală se agravează rapid și survine decesul. Comorbidități: tumor benignă pulmonară, anemie moderată.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker