miercuri, 15 iulie 2020

Comunicat: „PSD apără statul român prin interzicerea privatizărilor timp de 2 ani”

Proiectul de lege iniţiat de PSD prin care se interzice, pentru o perioadă de doi ani, vânzarea companiilor de stat, a fost votat de Parlament. Astfel, dacă legea va fi promulgată de preşedinte, se va  suspenda pentru o perioadă de doi ani orice operaţiune privind înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la societăţile în care acesta are calitatea de acţionar, începute anterior intrării în vigoare a legii.

Necesitatea acestei legi a venit după ce Guvernul Orban a încercat să privatizeze Sănătatea, o măsură stopată de Curtea Constituţională, care nu doar că încălca Legea Fundamentală, ci le îngrădea românilor dreptul la sănătate. Acest lucru s-a văzut cel mai bine în timpul pandemiei, când bolnavii s-au bazat doar pe spitalele de stat, nu şi pe cele private.

În plus, având în vedere modul în care au guvernat până acum, în favoarea băncilor dar în dezavantajul românilor, avem motive întemeiate să credem că Iohannis şi PNL şi-ar fi dorit să înstrăineze şi companiile româneşti care aduc profit, cum ar fi Hidroelectrica, CEC, Transgaz, Aeroportul Otopeni, pentru a deservi sponsorii externi ce au investit masiv în campaniile care i-au adus la putere.

Dacă interesul naţional o cere, Partidul Social Democrat este de acord cu vânzarea de active sau cu privatizarea, dar în condiţii de piaţă stabilă şi la un preţ corect. PSD se opune categoric unui tip de privatizare pe repede înainte, fără analize de impact şi pe bani cât mai puţini, astfel încât anumite formaţiuni politice să-şi poată achita facturile emise de prieteni şi firme deservite.

Constituţia României obligă statul să asigure protejarea intereselor naţio­­nale în activitatea economică. Aceste interese sunt reprezentate, între altele, de participaţiile pe care statul le deţine la companiile şi societăţile naţionale, la bancă şi la diverse alte societăţi. Toate acestea sunt entităţi economice la care statul deţine acţiuni, ca acţionar unic sau în diverse cote de participare.

Text asumat de Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Buzău

loading...
error: Content is protected !!