miercuri, 15 iulie 2020

AJF Buzău trebuie să anunţe campioana până pe 27 iulie

• Barajul în 3 pentru promovarea în Liga a 3-a, între 1 şi 9 august

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a susţinut, la începutul acestei săptămâni, o videoconferinţă cu preşedinţii Asociaţiilor Judeţene din ţară privind modul în care vor trebui desemnate campioanele judeţene şi, deci, participantele la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a.

Deşi, iniţial, se avansase data de 1 august ca termen-limită pentru a comunica din fiecare judeţ campioana, acum s-a înaintat altă dată. Burleanu le-a transmis preşedinţilor de AJF-uri că noul termen este 27 iulie, deoarece în perioada 1-9 august se vor juca barajele în trei pentru promovarea în Liga a 3-a. â

De asemenea, s-a înaintat şi data de 5 august ca termen limită pentru a se transmite şi echipa care va reprezenta fiecare judeţ în faza naţională a Cupei României. Totodată, a mai fost anunţat că noul sezon de Liga a 3-a va începe pe 29 august.

Merge CSM Rm. Sărat la baraj?

Până în acest moment, AJF Buzău nu a anunţat ­ni­mic oficial în privinţa noii campioane judeţene. În momentul întreruperii campionatului Ligii a 4-a, în martie, din cauza pandemiei de coronavirus, lidera clasamentului era CSM Rm. Sărat, formaţie ce avea un punct avans faţă de ocupanta locului secund, Voinţa Lanurile.

Dacă decizia AJF-ului nu va fi alta, în mod normal echipa râmniceană va fi desemnată campioană şi va participa, la începutul lunii august, la turneul de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a.

Baraj în trei pentru desemnarea promovatelor din Liga a 4-a în Liga a 3-a

FRF a anunţat cu ceva timp în urmă că va modifica modul de promovare în Liga a 3-a în această vară. Forul condus de Răzvan Burleanu a anulat actualele jocuri stabilite la începutul anului pentru baraj şi va reface tragerea la sorţi, în urma căreia nu va mai promova o echipă din două, ci una din trei.

FRF va efectua o nouă tragere la sorţi pentru stabilirea a 14 mini-turnee, fiecare de câte trei echipe. Fiecare formaţie dintr-o grupă va juca împotriva celorlalţi doi adversari, iar prima clasată va fi desemnată nou-promovată. Astfel, în loc de 21 de echipe vor promova doar 14, însă, în cazul în care seriile de Liga a 3-a din noul sezon nu vor fi complete, atunci FRF va permite şi celor mai bune locuri 2 din aceste mini-turnee să acceadă pe locurile vacante din al treilea eşalon, pe baza unor criterii stabilite cu golaveraj, cartonaşe galbene etc. Noul sezon de Liga a 3-a va avea cinci serii a câte 18 echipe, în loc de 16, câte au fost în ultimele ediţii.

Zone geografice păstrate, Buzău, în Regiunea 7 Sud Est

Cele şapte zone geografice stabilite iniţial vor fi păstrate şi pentru noua tragere la sorţi care va stabili mini-grupele de baraj. Astfel, fiecare regiune dintre cele şapte va da câte două mini-grupe de promovare în Liga a 3-a. Reprezentanta Buzăului face parte din Regiunea 7 Sud Est, alături de judeţele Tulcea, Constanţa, Vrancea, Galaţi şi Brăila.

loading...
error: Content is protected !!