sâmbătă, 06 iunie 2020

Comunicat PRO România: „Primarul Toma nu reduce banii de chermeze!”

În schimb taie banii de căldură ai buzoienilor. A spus-o Constantin Ionescu, cu subiect și predicat joi, după ce în ședința Consiliului Local Municipal majoritatea obedientă primarului PSD Constantin Toma a picat amendamentul acestuia. Consilierul PRO România a propus ca banii direcționați pentru lupta împotriva coronavirusului să fie luați de la capitolul din buget aferente manifestărilor de recreere, spectacole, organizare Drăgaică, petrecere de Anul Nou, iluminat festiv. Din păcate, la vot a trecut propunerea primarului Toma, ca cele 48 de miliarde de lei vechi să fie luate din subvenția pentru energia termică, deci cu alte cuvinte din căldura buzoienilor.

Iată ce spune consilierul nostru despre această măsură aberantă, care demonstrează din nou că pentru edilul vremelnic din fruntea Primăriei Buzău sunt mai importante chermezele care să-l propulseze la popularitate: În cadrul ședinței de consiliu local, au fost aprobate măsurile de combatere a coronavirusului, cât și finanțarea programului în valoare de 48 miliarde lei vechi. Banii au fost luați din subvenția pentru energie termică, în contextul in care în această lună nu se plătește datoria la bancă, ca urmare a ordinelor militare, ceea ce nu înseamnă că se și anulează aceasta datorie. Am propus în cadrul ședinței ca această sumă să fie luată de la capitolul din buget aferent manifestărilor de recreere, spectacole, organizare Drăgaică, petrecere de Anul Nou, iluminat festiv… În această perioadă foarte grea pentru noi toți, nu se supără nimeni că nu se mai fac spectacole, nu se mai aduc 200 de artiști în Drăgaică, nu se mai finanțează diverse spectacole culturale și artistice. Din păcate, acest amendament a căzut la vot. Va trebui mai mult ca niciodată să chibzuim modul în care sunt folosiți banii publici, prioritatea fiind asigurarea continuității servicilor publice, cat și asigurarea măsurilor de protejare și siguranță pentru noi toți. Cu respect, Constantin Ionescu”.

Din păcate pentru Toma, buzoienii nu mai au chef de eurovisioane fără niciun fel de impact, sănătatea lor primând în fața unor manifestări deșănțate. Chiar și Drăgaica, târg cu tradiție, dacă ar fi anulată, credem că buzoienii ar înțelege și ar fi de acord cu măsura în cauză. Suntem siguri că e mult mai important pentru ei ca familiile să le fie sănătoase și să aibă căldură, decât să-l asculte pe Smiley o oră cu măștile pe față și înconjurați de jandarmi. Mai ales că avem precedente mult mai importante, au fost anulate un Campionat European de Fotbal și chiar Olimpiada, deci amânarea unui târg ar fi doar un gest firesc de normalitate.

Text asumat de PRO România – Filiala Buzău

2 COMENTARII

  1. Oare n-ai obosit dle Ionescu de cand „muncesti” ptr. buzoieni ! Mai ia o pauza ! De atatia ani pe functii publice , angajat al unei regii de stat , cred ca esti epuizat ! Asa cum schimbi culoarea politica incearca sa schimbi si jobul ! Cauta o firma privata sau fa-ti un srl ca sa vezi cum e! Eu am fost membru PCR c-asa erau vremurile , dar dta esti un adevarat activist politic ! Nu conteaza partidul , munca e aceeasi ! Maca -maca ! Sa fii sanatos!

  2. Don Bebe…mai lasa-ne…ai acelasi stil de lucru…nimic schimbat…asa cum e dl Toma, ca si-a adus apropiatii din Romet in primarie etc ..este neimportant, atat timp cat a facut ceva vizibil pt buzoieni…de la asfaltari in tot Buzaul, achizitionarea statiei de asfalt, serviciile in primarie….ideea cu mall-ul de servicii de la Bazar..ideea cu Iazul Morilor, scoaterea panaramelor alea de microbuze care pe langa ca erau neconforme…patronii faceau evaziune „la.greu” prin taierea la.jumate de bilete si restul de pasageri taxati „la.negru”….si acum lucreaza la mobilitatea urbana, ceva foarte important intr o aglomerare urbana gen Buzau, pista de biciclete ..disparitia tiganiei de la obeliscul din Crang…proiectul de schimbare a centrului (Pta Daciei)…refacerea trotuarelor in zona central a si unde mai lucreaza…..arata altfel cu toate defectele dlui primar Ctin Toma..totul e altceva fata.de perioada.dlui primar macho Ctin Boscodeala….este o alta abordare si exista respect fata de buzoieni….asa ca dle Bebe…mai lasa-ne ..este un stil obositor…plictisitor…vintage…iliescian….etc…Multumim ca nu esti primar !!!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!