duminică, 25 octombrie 2020

Comunicat PRO România: ,,Consilierul Constantin Ionescu demască abuzurile din CLM!”

Se pare că sintagma ,,fără penali în funcții ­pu­blice”, cu care PRO România este perfect de acord, are un alt înțeles la Buzău, unde primarul PSD a acceptat în conducerea celor mai importante instituții subordonate primăriei,  Regia Autonomă Municipală Buzău și URBIS SERV Buzău, un om cu mari pro­bleme în justiție. Astfel, potrivit unui comunicat oficial al DNA, Ion Diaconu este anchetat penal „pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul”.

Totul a ieșit la iveală odată cu interpelarea consilierului nostru care, la ultima ședință de Consiliu Local, l-a întrebat direct dacă are probleme cu justiția sau este anchetat de DNA. Deși la întrebarea lui Constantin Ionescu res­pectivul a încercat să dea un răspuns evaziv, încurcându-se în explicații, până la urmă a recunoscut că se află în atenția organelor de cercetare. Dar și aici a încercat să minimalizeze și să vină cu o pildă biblică, de genul ,,nicio faptă bună nu scapă nepedepsită!”. Într-un limbaj cel puțin neadecvat, ca să nu spunem golănesc pentru o întâlnire publică cu autoritațile locale, Diaconu chiar a atacat și a considerat demersul DNA „un abuz împotriva sa”.

PRO România Buzău, prin consilierul Constantin Ionescu, nu poate sta fără a lua atitudine în astfel de situații, mai ales că  societatea  unde a fost numit recent director general Ion Diaconu, adică Regia Autonomă Municipală Buzău, are pierderi financiare uriașe, iar începând de luni este în insolvență. Ceea ce pune un mare semn de întrebare asupra căldurii buzoienilor pentru iarna viitoare. Ne exprimăm public îngrijorarea față de numirea unei astfel de persoane, importată din Moldova, unde a și comis de altfel faptele pentru care DNA i-a deschis dosar penal, și-l întrebăm pe primarul Constantin Toma, oare Buzăul nu mai are nicio persoană competentă și fără pată care să fie promovată? Și de ce, de parcă nu ar fi fost de ajuns, Ion Diaconu a fost impus și în Consiliul de Administrație al URBIS SERV, societate condusă de un alt apropiat al primarului, dacă acesta este cercetat pentru un prejudiciu de peste trei milioane de lei pentru care societatea din Botoșani unde a acționat acesta s-a și constituit de altfel parte civilă?

Text asumat de PRO România – Organizația Județeană Buzău

loading...
error: Content is protected !!