joi, 04 iunie 2020

A căzut cortina în actualul sezon și peste handbal: Gloria și HC Buzău, obiective îndeplinite!

Punct final și în sezonul 2019-2020 din handbalul românesc. În ședința de luni, Consiliul de Administrație al FRH a decis “înghețarea” competiției, atât la feminin, cât și la masculin, fără să fie acordate titlul și medalii echipelor de pe podium.

Pentru echipele buzoiene, decizia Federației înseamnă, practic, și îndeplinirea obiectivelor, și Gloria, și HC Buzău re­prezentând, practic, cazuri fericite în această situație atipică cauzată de pandemia de coronavirus. Locul 4 în momentul întreruperii Ligii Florilor, Gloria Buzău va participa, în premieră absolută pentru un club buzoian, în Cupa EHF.

Penultima clasată ­atu­nci când și Liga Zimbrilor a fost suspendată, în luna martie, HC Buzău va rămâne în primul eșalon, după ce scenariile vehiculate anterior o trimiteau direct în liga secundă, fără posibilitatea salvării de la retrogradare în turneul play-out, ce urma să fie ­anu­lat.

Și la fete, și la băieți, în condițiile în care nu va re­trograda nicio echipă, viitoarea stagiune va avea la start câte 16 participante.

Gloria, în Cupa EHF!

În cupele europene se va merge după clasamentul actual, a fost decizia adoptată de Consiliul de Administrație al FRH. Din Liga Florilor, SCM Rm. Vâlcea urmează să fie ca­lificată direct în Liga Campionilor, în timp ce CSM București va trebui să solicite un wild-card la EHF.

Minaur Baia Mare și Gloria Buzău, ocupantele locurilor 3, respectiv 4, sunt celelalte echipe care vor merge în European Handball League. Din Liga Zimbrilor, Dinamo va cere un wild-card pentru a participa în Liga Campionilor, Potaissa Turda va juca în European Handball Lea­gue, iar Minaur și Dobrogea Sud sunt calificate pentru Cupa EHF, fosta Challenge Cup.

Ce se întâmplă cu Cupa României

În ședința de luni, membrii Consiliului de Admi­nistrație al FRH au mai aprobat ca ediția 2019-2020 a Cupei României să se desfășoare în luna august, în deschiderea anului competițional 2020-2021, dacă va fi posibil.

Nu va mai avea însă nicio însemnătate pentru cupele europene, sezonul 2019-2020. Gloria Buzău este deja calificată în Final Four-ul competiției.

loading...
error: Content is protected !!