Actualitate

Companiile Green Group din Buzău au organizat o acțiune de vaccinare a angajaților

Companiile Green Group din Buzău (Green Tech, Green WEEE și Green Fiber) au organizat la punctul de lucru Frasinu o acțiune de vaccinare pentru angajații din fabrici.

Vaccinarea s-a realizat în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Buzău și Instituția Prefectului Buzău, în cabinetul medical al unității, fără a fi necesară o programare prealabilă în platforma virtuală.  O echipă mobilă de vaccinare a fost prezentă începând la sediul companiei, pentru a asigura vaccinarea personalului interesat. Angajații au avut posibilitatea de a-și lua câteva ore libere, sau restul zilei libere, în funcție de starea de sănătate post-vaccin.

„Considerăm că vaccinarea este cea mai bună protecție împotriva îmbolnăvirii Covid-19, astfel că am promovat și comunicat în cadrul companiilor noastre mesaje pentru a încuraja vaccinarea.  Ne bucură foarte mult faptul că am putut aduce o echipă mobilă pentru facilitarea administrării vaccinului, aceasta fiind o măsură importantă pentru protejarea sănătății angajaților, unul dintre cele mai importante obiective ale noastre în această perioadă”, a declarat Nicoleta Damian, Manager de Resurse Umane în cadrul grupului.

În cadrul companiilor din Green Group s-au implementat încă de la începutul pandemiei măsuri de siguranță împotriva răspândirii virusului și s-a comunicat intens pentru a atenua temerile sau îngrijorările legate de vaccin în rândul angajaților, spun reprezentanții firmei.

În prezent, în județul Buzău, Green Fiber (compania care produce fibră sintetică din PET reciclat) are 613 salariaţi, Green Tech (compania care reciclează deşeurile PET) 537 de angajaţi, iar Green WEEE (fabrica de reciclare a deşeurilor electronice) are 240 de angajaţi.

Reciclează toate categoriile de deșeuri electrice și electronice

Green WEEE reciclează toate categoriile de deșeuri electrice și electronice menționate în legislație, baterii și acumulatori uzați, cabluri electrice și componente din industria automotive. Compania își desfășoară activitatea în două fabrici în România (la Buzău și la Câmpia Turzii), având o capacitate totală de reciclare de 100 000 tone/an, cu un număr de peste 350 de angajați, în urma unor investiții ce depășesc 25 milioane de euro. Green WEEE a obținut primul certificat pilot WEEELABEX (WEEE Label Of Excellence) din Europa, care atestă că tratarea și reciclarea DEEE-urile se realizează la cel mai ridicat nivel și într-un un mod responsabil față de mediu.

Cel mai mare reciclator de mase plastice PET din Europa

Green Tech este cel mai mare reciclator de mase plastice PET din Europa. Prin procesare, rezultă produse reciclate, precum: fulgi PET, banda PET, r-PET, cu aplicații în diverse industrii (industria de fibre poliesterice, producția de benzi PET, industria auto, producția de ambalaje).

Certificare standard europeană pentru „Reducerea emisiilor de C02 provenite din reciclarea deșeurilor PET”

Green Tech este și singura companie și prima din EU care deține o certificare standard europeană pentru „Reducerea emisiilor de C02 provenite din reciclarea deșeurilor PET” în Europa, economisind anual 45.380t CO2.  Astfel, compania poate oferi certificare de neutralizarea amprentei de CO2 pentru persoane fizice și companii.  https://www.green-tech-global.com/assets/app/green_group_tech_brosura_sustenabilitate_v7_RO.pdf

Green Tech deține fabrici de reciclare în România, Lituania și Slovacia. Capacitate de reciclare: 150.000 de tone/an PET

Produce 80.000 de tone/an fibră sintetică din deșeuri

Înființată în anul 2005 la Buzău, Green Fiber International este primul producător din România de fibră sintetică din 100% material reciclat. Cu unități de producție la Buzău și Iași, Green Fiber livrează la momentul de față 80,000 de tone/an de fibră sintetică din deșeuri PET reciclate, fiind lider de piață European.

Fibra sintetică poliesterică înlocuiește fibrele virgine și poate oferi soluții avansate pentru industria textilelor, în principal pentru domeniului nețesutelor, transformându-se în șervețele umede, plasturi, mobilier, textile casnice, perne, filtre sau textile și îmbrăcăminte. Pentru fiecare industrie, fibra are un set de proprietăți fizice și compoziție unică.

De 18 ani pe piața europeană

Cu o prezență de 18 ani de activitate pe piața europeană de reciclare, având o cifră de afaceri de 175 milioane de euro și peste 2000 de angajați, Green Group folosește un model de afaceri unic, condus de principiile economiei circulare, oferind servicii care încep de la colectarea deșeurilor până la reciclare și producerea de noi materiale valoroase din deșeuri, realizând astfel o buclă închisă a produsului.  Companiile Green Group: Green Tech (cel mai mare procesator european pentru deșeuri PET), cu fabrici de reciclare în Lituania și Slovacia, Green Fiber International (lider european in producția de fibră sintetică), Green WEEE (reciclator de echipamente electrice și electronice), Green Tech (cel mai mare reciclator de materiale plastice PET din Europa), Green Glass Recycling (cea mai mare fabrică de procesare a deșeurilor de sticlă post-consum), Eltex Recycling (furnizor integrat de servicii de management al deșeurilor), și Green Resources Management (organizație de transfer de responsabilitate pentru ambalaje).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker