Actualitate

Comercianții din Piața Centrală, reclamați pentru etichetarea defectuoasă

O nouă propunere i-a fost avansată primarului Constantin Toma pe platforma Buzău City Report, în legătură cu Piața Centrală „Av. Stan Săraru”, de data aceasta nemulțumirea fiind modul de etichetare a produselor. Un buzoian a reclamat faptul că o practică des întâlnită printre comercianții din piață este aceea a mascării prețului, mai exact a zecimalelor, care sunt „pitite” adesea în spatele produselor sau sunt scrise într-un mod neinteligibil.

„Propun un model de etichetă, preț pentru toți producătorii care vând în Piața Centrală din Buzău în care prețul să fie la aceeași mărime și pentru zecimale. Astfel s-ar rezolva înșelătoria practicată la acest moment cu zecimalele (de regulă 90 bani) scrise în partea de jos și care sunt ascunse de marfă”, a scris buzoianul primarului Toma.

De cealaltă parte, Constantin Toma a declarat că există un model de etichete pe care conducerea societății „Piețe, Târguri și Oboare” se străduiește să-l impună comercianților, fără prea mare succes însă. De-a lungul timpului, nemulțumirile buzoienilor față de activitatea vânzătorilor din Piața Centrală au fost numeroase. Cele mai multe reclamații sunt legate de calitatea inferioară a produselor, atitudinea nepotrivită a comercianților sau prețurile foarte mari practicate de aceștia.

Un comentariu

 1. De ce nu reuseste conducerea societății „Piețe, Târguri și Oboare” sa impună comercianților model de etichete? Poate ca nu s-a vrut cu adevarat.
  Trebuie oprita bataia de joc fata de clienti cu actualele etichete de preturi, cu zecimale invizibile sau ascunse in partea de jos.
  Poate ca o actiune comuna a Politiei economice, (care sa aplice amenzile, Conducerea societății „Piețe, Târguri și Oboare” (care are incheiate contracte cu comerciantii), Jandarmeriei (care sa asigure ordinea) ar putea face putina ordine in Piata Centrala. Vointa sa fie.
  Poate ca acest subiect merita mai multa atentiei doin parte mass mediei locale.
  Atasez un link in care am incarcat modelele de eticheta aprobate prin hotarare de consiliu.
  https://postimg.cc/6yfvTrnB

Articole similare