Educație

Colegiul Național ,,B.P. Hasdeu”, în Top 10 al celor mai bune licee din România

Colegiul Național ,,B.P. Hasdeu” se află în Top 10 licee din România după afișarea mediilor de la Bacalaureat 2021. Astfel, potrivit bacplus.ro, pe primul loc după media notelor tuturor elevilor din liceul respectiv, la fel ca anul trecut, este Colegiul Național Iași. Media celor 141 de elevi care au participat la examen anul acesta de la Colegiul Național Iași a fost de 9, 34.

Colegiul Național ,,B.P. Hasdeu” se află pe locul al nouălea, cu o medie a tuturor celor 307 candidați care au susținut examenul de Bacalaureat de 9,11. Mai mult, rata de promovare a liceului din Buzău este de sută la sută. Comparativ cu anul trecut, când au fost 302 elevi, în acest an au susținut examenul de Bacalaureat mai mulți absolvenți.

Potrivit statisticilor realizate de către bacplus.ro, județul Buzău se află pe locul șase pe țară după examenul de Bacalaureat de anul acesta, având un procent de promovare de peste 70 la sută și o medie a notelor obținute de toți elevii (2.593) de 7,15.

Primul loc pe țară este ocupat de Cluj, cu un procent de reușită de 78 la sută și un număr de candidați de 4.189. Acesta este urmat de Iași, Galați, Bacău și Sibiu.

La nivel național, la examenul de Bacalaureat de anul acesta au participat cei mai puțini candidați din 2014 încoace, respectiv 133.633 de absolvenți. Media tuturor notelor la Bac 2021 a fost 6,75, la nivelul celei din 2019.

Articole similare