ActualitateEducație

Colegiul Economic, parteneriat cu Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din Raionul Cahul

Colegiul Economic are partener în cadrul Proiectului Portal Educațional Transfrontalier Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” – Slobozia Mare, Raionul Cahul din Republica Moldova. Momentul semnării parteneriatului a fost unul de suflet despre care directoarea Colegiului Economic, Geta Burducea, spune că i-a amintit de versurile poetului Grigore Vieru: „La zidirea Soarelui, se ştie, / Cerul a muncit o veşnicie, / Noi, muncind întocmai, ne-am ales cu, / Ne-am ales cu domnul Eminescu”.

Acordul a fost semnat cu multă speranță, pentru că, intențiile au la bază valorile, tradițiile, obiceiurile comune și chiar și istoria. „Cu speranță și dragoste frățească am semnat Acordul Internațional de Parteneriat, având convingerea că ne vom atinge obiectivul, acela de a coopera în vederea organizării și desfășurării de activități școlare și extrașcolare în domeniul educațional dar, mai mult de atât, ne vom cunoaște valorile, tradițiile, obiceiurile. Și vom avea ocazia să ne convingem că toate ne sunt la fel, că istoria și limba ne este aceeași, chiar dacă ne-au povestit-o diferit”, spune directoarea Colegiului Economic.

Alături de directoarea Geta Burducea s-a aflat directoarea adjunctă a Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu”, prof. Iradia Tulum, și alți colegi directori din județ, care au luat parte la toate activitățile organizate în perioada 13-14 mai la Buzău.

Organizatorii acestui moment de suflet au fost Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Casa Corpului Didactic Buzău și Direcția Generală de Învățământ Cahul – Republica Moldova.

Articole similare