luni, 10 august 2020

Clienții misterioși ai doamnei Pintea

Nu știu alții cum sunt, dar mie unuia îmi surâde inițiativa ministrului Să­nătății, Sorina Pintea, legată de clientul misterios anti­șpagă. Și vă spun sincer, chiar nu mă interesează dacă doamna în cauză vrea doar să pozeze în demn urmaș al legen­darului haiduc de pe plaiurile Izei și Marei, dacă vrea să își tragă niscaiva bile albe electorale sau dacă, într-adevăr, vrea să miște ceva în acest extrem de controversat domeniu.

Și știti de ce nu îmi pasă? Pentru că reacțiile aso­cia­țiilor profesionale ale celor care activează în domeniul Sănătății spun totul despre câte de binevenită este o asemenea acțiune. Toată lumea se declară fan anticorupție, dar nu așa cum vrea doamna ministru, spun la unison medici, asistenți, felceri, infirmiere, brancadrieri etc; să mă ierte cei dintr-o eventuală categorie pe care am omis-o. Adică cum? Ce-i mai delicios decât flagrantul, chiar dacă nu este pus la cale de procurori și consecințele acestuia sunt ceva mai dulci decât glonțul patriei?

Din acest moment, se poate întâmpla absolut orice cu clientul misterios al doamnei Pintea, atât timp cât toate organizațiile categoriilor sus-pomenite nu au făcut altceva decât câte un autodenunț mic. Și dulce, tot ca glonțul patriei.

Călin BOSTAN

P.S.: Fără legătură (foar­te directă) cu subiectul, aflăm despre pățania unui medic buzoian, din a cărui casă părintească a fost furată o sumă  – în bani și bijuterii – care multora le taie răsuflarea. Hoții, profesioniști care, se pare, au acționat la pont, ar putea fi lesne încadrați în categoria clien­ților misterioși ai doamnei Pintea. Mai drăgălași chiar, atât timp cât nimeni nici măcar nu pomenește că pe vremea împușcatului, după o asemenea pățanie, apăreau niște cetățeni cu misiunea de a face o balanță între venituri și bunurile deținute de păgubaș. Conform Legii 18, nu cea a fondului funciar, ci pe stil vechi, ante-revo­luționar.

1 COMENTARIU

  1. Buna dimineata, Este interesant de remarcat ca domnul doctor de care pomeniti in P.S conduce comisia respectiva de foarte mult timp(minim 20 de ani). A stat acolo ca pe un adevarat „scaun revolutionar”. Se poate spune ca hotii au fost mai cinstiti decat pagubasul!!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!