Administrație

Civismul locuitorilor din Mărăcineni stă scris pe „cutiile de gaze”

După episodul (încă) în desfăşurare „Bicicleta comunitară” din municipiul Buzău, un alt exemplu de iresponsabilitate civică este în curs de derulare, de data aceasta pe raza comunei Mărăcineni. Autorităţile locale tocmai ce au finalizat implementarea proiectului pentru amenajarea reţelei de aducţiune a gazelor naturale pentru populaţie. Proiectul a ajuns la faza în care la poarta fiecărei gospodării au fost montate cutiile care urmează să adăpostească şi să protejeze(!) aparatura de măsură a consumului de gaze. În această perioadă, sunt în execuţie lucrări pentru ajustarea căilor de rulare după instalarea conductelor şi, acolo unde este cazul, lucrări tehnice (montare de cutii) care nu au fost pe agenda constructorului. Concomitent, a fost lansată şi oferta pentru concesionarea reţelei comunale, proceduri birocratice care, se pare, ar avea termen de finalizare la sfârşitul primăverii viitoare.

Între timp, apar tot mai multe semne, din partea unora dintre cetăţenii comunei Mărăcineni, că o astfel de investiţie fie nu este pe placul lor, fie a fost transformată în motiv de manifestare a iresponsabilităţii civice. Autorităţile locale atrag, însă, atenţia că astfel de manifestări, dincolo de evidenţierea unor caractere îndoielnice, pun în pericol funcţionarea în condiţii de securitate a reţelei. Cele mai multe semne de vandalism au fost lăsate sub formă de înscrisuri cu mesaj antisocial, dar au fost descoperite şi cazuri în care terminaţia branşamentului, protejată de cutiile montate pe garduri, prezintă semne de violenţă! Consecinţe nefaste sunt lesne de anticipat, având în vedre că în această perioadă constructorul face diverse teste de presiune, (şi) cu gaz pe conducte, cu scopul de a verifica buna execuţie!

„Vă rugăm, nu mai umblați la cutiile montate pentru gaz!! Sunt în presiune și trebuie sa le protejăm pentru menținerea parametrilor din diagramele de raportare! Se vor face verificări asupra tuturor cutiilor în vederea predării acestora către operatorul de distribuție a gazelor naturale!”, a fost ultimul mesaj postat de primarul Constantin Dumitru pe pagina de Facebook a Primăriei.

De altfel, indiferenţa unora dintre cetăţenii comunei Mărăcineni a fost semnalată şi într-un alt mesaj al primarului, invitând la „grijă pentru branşamente”: „Lucrările pentru înființarea rețelei de gaze din comuna noastră înaintează într-un ritm bun, dar sunt și zile în care avem parte de neplăceri. Distrugerea branșamentelor este una dintre ele. În imagine aveți un astfel de exemplu, produs, cel mai probabil, în urma neatenției unui șofer. De aceea, vă rugăm să aveți grijă de branșamentele pe care le instalăm în fața fiecărei porți. Un astfel de echipament costă 2.000 de euro, iar proiectul nu ne permite să îl înlocuim din finanțarea obținută. Așa că, deși nu ne place s-o spunem, persoana care distruge un astfel de branșament este bună de plată!”, atrăgea atenţia primarul Constantin Dumitru.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker