Sport

Ciprian Petre devine „Galactic“

Va face echipă cu Ion Viorel și „Tică“ Dănilescu

Continuă să joace și la 43 de ani, deși și-a anunțat retragerea undeva în 2022. Ciprian Petre (foto stânga) va fi implicat într-un nou proiect, pe lângă cel de la Berca, localitatea care l-a propulsat în fotbal.

Din această iarnă, Petre va coordona și Galactic Buzău, unde va colabora cu „Tică” Dănilescu (foto mijloc), fost la Steaua și Dinamo, om de fotbal cu  29 de trofee în palmares, de altfel cel mai titrat conducător de club din România din toate timpurile. Fostul căpitan al Gloriei se va ocupa, înainte de toate, de selecții, urmând a forma noi grupe destinate copiilor născuți între 2014 și 2017.

Am deosebita plăcere să vă anunț că pot antrena și la Buzău. Alături de Ion Viorel dorim să împărtășim priceperea noastră copiilor din oraș și nu numai. Împreună suntem mai puternici și un bun exemplu de urmat pentru viitori fotbaliști. Proiectul început în comunitatea mea dragă Berca va funcționa în aceiași parametri!”, spune Ciprian Petre, într-o postare de pe rețelele de socializare.

Galactic Buzău este proiectul ce poartă semnătura lui Ion Viorel (foto dreapta), una dintre cele mai cunoscute figuri din fotbalul buzoian. Cooptarea lui Constantin Dănilescu nu poate decât să aducă un plus de notorietate școlii de fotbal.

În lunga sa carieră, Ciprian Petre a jucat la echipele CSM Focșani, SCM Gloria Buzău, Daco-Getica, Gaz Metan Mediaș, Gloria Bistrița, Unirea Urziceni sau Jiul Petroșani, iar în ultimii săi doi ani de Liga 2 a evoluat pentru Gloria.

Cel mai mult a evoluat la Gaz Metan Mediaș, șase ani (2011 – 2017), pentru care a jucat în peste 150 de partide. De altfel, la nivelul Ligii 1, Ciprian Petre are peste 300 de meciuri bifate. A mai evoluat o scurtă perioadă în Liga a III-a, la Focșani, revenind apoi la matcă, după ce și-a dat acordul să preia un rol  important în proiectul Petrolul Berca.

Articole similare