Cultură

FOTO | Ce se joacă la Teatrul „George Ciprian“ în luna martie

Teatrul „George Ciprian” a pregătit o  serie de evenimente și spectacole pentru luna martie, atât  pentru copii cât și pentru publicul adult.

  • Evenimentele vor debuta cu data de 1 martie când, printr-un parteneriat cu Divizia 2 Infanterie „Getica”, împreună cu trupa de teatru „Ridendo” a Cercului Militar Buzău  va avea loc  un spectacol cu ocazia sărbătoririi mărțișorului, adresat personalului din cadrul Ministerului Apărării Naționale și din alte instituții.
  • Și „Ziua Femeii” va fi sărbătorită cu un  spectacol. De această dată este vorba despre  spectacolul „O viață, o șosetă, un vis, o mașină de scris”, care se va juca în data de 8 martie, începând cu ora 19.00. Regia este semnată de Daniel Bucur, iar din distribuție fac parte actorii: Constantin Cotimanis, Diana Bagdasar, Victoria Bobu și Iulia Dumitru. Mesajul piesei îndeamnă la a trăi clipa și a fi fericit. Prețul unui bilet este de 50 de ron.
  • În data de 11 martie  ora 19.00, la Teatrul Național I. L. Caragiale- Sala Studio va avea loc reprezentația „Chirița în provinție”, al cărui turneu ajunge la final cu această reprezentație. Din distribuție fac parte actorii: Adrian Păduraru, Cristi Martin, Adrian Ilinca, Maria Grosu, Vlad Gălățianu, Pavel Bârsan, Radu Pavel, Diana Bagdasar și Răzvan Apetrei (acompaniament muzical), iar regia îi aparține lui Daniel Bucur.
  • În această lună va continua seria evenimentelor dedicate copiilor, care sunt invitați la spectacolele din  9 și 30 martie. Este vorba despre  spectacolele „Capra cu trei iezi”, respectiv „Cartea Junglei”, ambele în regia lui Ionuţ Octavian Ghinea. Special concepute pentru vârsta 4+ și 6+, sunt numai bune de vizionat în familie. Prețul unui bilet este de 30 de ron, preț general. Din distribuție fac parte: Cristi Martin, Ionuţ Octavian Ghinea, Radu Pavel, Anda Pantiș, Felicia Cruceru, Zabi Tudor, Dan Răspopa și Gabriela Cristea. De asemenea, pe 23 martie, ora 11.00, tetarul găzduiește spectacolul „Micul astronaut”, o lecție educativă despre planete, sistemul solar, NASA.
  • În data de 4 martie, ora 19.00, Teatrul „George Ciprian” va găzdui comedia „Bărbatul perfect defect” , în regia lui Radu Gabriel, distribuția: Luminița Bucur, Oleg Apostol, Maria Radu. O piesă de teatru despre imperfecțiunea perfectă a relațiilor.
  • Pe 31 martie,  Ana Odagiu, Sergiu Costache și Silviu Mircescu dau întâlnire buzoienilor  la un alt spectacol găzduit de teatrul buzoian. De această dată se va juca piesa „O femeie împărțită la 2” , în regia lui Lucian Ionescu și Ana Odagiu. Este vorba despre iubire și încurcatele căi ale amorului.

Un alt eveniment este dedicat teatrului, a cărei zi internațională se sărbătorește pe 27 martie.

Articole similare