Politic

Ciolacu: „Sunt mândru de echipa pe care o propunem buzoienilor”

Candidații organizației județeane a Partidului Social Democrat au depus, joi, la Biroul Electoral Județean, dosarele în vederea participării la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Listele cu care social-democrații buzoieni vor intra în cursa electorală pentru Parlament conțin, ca și în urmă cu patru ani, mai multe surprize:

  • Camera Deputaților: Ion Marcel Ciolacu, Andi Lucian Cristea, Romeo Daniel Lungu, Laurențiu Cristinel Țe­peluș, Claudiu Constantin Damian, Oana Matache, Florin Ceparu, Ion Bogdan și Costin Stanciu.
  • Senat: Lucian Romaș­canu, Liliana Sbîrnea, Daniela Palcău, Alexandru Bușcu și Oana Ramona Cătălina Gheor­ghiu.

Dacă, pe lista pentru camera superioară a Parlamentului, cei doi senatori în funcție ai PSD Buzău – Lucian Ro­mașcanu și Liliana Sbîrnea – se regăsesc pe primele două locuri, alta este situația la Camera Deputaților. Pe lista pentru alegerile din 6 decembrie se află, dintre deputații în funcție, doar președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu. Au ieșit din schemă Ionela Dobrică, Sebastian Radu și Dănuț Păle, în timp ce Sorin Lazăr a demisionat din Parlament, pentru a-și lua în primire postul de consilier în plenul Curții de Conturi a Ro­mâniei.

În cuvântul său, președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a spus că, dincolo de momentul electoral la care a participat la Buzău, provocarea cea mai importantă a României este sănătatea: „Am venit astăzi alături de colegii mei cu cea mai bună listă de candidați în fața românilor, cei mai buni specialiști și cei mai capabili de a reîntoarce România pe drumul corect. Chiar dacă provocarea principală a României, mai ales după ultimele raportări, rămâne în continuare Sănătatea, care este cheia atât a Educației cât și a locurilor de muncă, dar și a creșterii nivelului de trai. Cu cât ne vom mobiliza, cu cât actualii guvernanți vor respecta regulile și părerile specialiștilor, cu atât mai repede ne vom recâștiga viața dinainte. Partidul Social Democrat în Parlament cu foarte mulți reprezentanți ai domeniului medical. În schimb, sunt prea puțini, în acest moment, cei care pot scoate România din această criză sanitară. Repet, sănă­tatea oamenilor nu poate nimeni să o dea înapoi! Dacă vom avea timp să redresăm economia, să plătim împrumuturile abe­ran­te făcute de actuala guvernare, Sănătatea, în schimb, nu o vom putea redresa decât în timp real”, a spus Ciolacu. Acesta a mai precizat că nimeni altcineva în afara specialiștilor în sănătate publică nu poate spune dacă organizarea alegerilor pe 6 decembrie este oportună: „Suntem, în acest moment, în linie dreaptă către alegerile impuse de către actualul guvern pe 6 decembrie. |mi mențin punctul de vedere că nu politicienii, nici chiar președintele României, și nicidecum primul ministru, nu sunt cei îndreptățiți să spună acum dacă este bine sau nu să avem alegeri pe 6 decembrie. Eu fac în continuare un apel la președintele României să încerce măcar să devină președintele tuturor ro­mânilor, să scape de această povară de a fi nevoit să mintă, să acopere acest guvern incompetent. |ncă o dată spun că România nu este pregătită ca în două săptămâni să intre în campania electorală; prio­ritatea noastră trebuie să fie sănătatea românilor și dialogul între toate forțele politice, iar acest lucru se poate întâmpla dacă președintele României renunță la a mai fi și președintele Partidului Na­țional Liberal”, a mai spus președintele PSD.

„Am venit cu o listă de buzoieni, pentru buzoieni”

Vorbind despre listele de candidați ale social-demo­craților buzoieni pentru Camera Deputaților și pentru Senat, Marcel Ciolacu i-a asi­gurat pe buzoieni că echipa de noi parlamentari social-democrați va sprijini în continuare autoritățile publice locale pentru dezvoltarea între­gu­lui județ: „Sunt mân­­dru de toți reprezentanții Partidului Social Democrat de pe toate listele din România. Sunt mândru și de echipa pe care o propunem astăzi buzoienilor. De departe, avem cele mai bune soluții în fiecare domeniu. Astăzi, la Buzău, am venit cu o listă în care îi regăsim pe Andi Cristea, fost europarlamentar, specialist în relații interna­ționale și în fonduri europene, am venit și cu managerul Spitalului Județean, care știe în timp real ceea ce se întâmplă, am venit și cu domnul Laurențiu Țepeluș, directorul adjunct al celui mai important colegiu din Buzău și unul dintre cele mai importante din România – pentru că urmă­toarea provocare după Să­nătate va fi Educația-, am venit cu Lucian Romașcanu, deja la al doilea mandat, cu doamna profesor Liliana Sbîrnea, și dânsa la al doilea mandat. Am venit cu o listă de buzoieni, pentru buzoieni, cu oameni care până acum au făcut echipă atât cu primarul municipiului Buzău, domnul Constantin Toma, cât și cu președintele Consiliului Ju­dețean. Vreau să vă reamintesc că împreună cu primarul municipiului, cu preșe­­din­tele Consiliului Județean și cu echipa de parlamentari, am adus în ultimii ani peste 2 miliarde de lei în județul Buzău, ritmul de dezvoltare, atât al județului cât și al municipiului este unul clar, nu trebuie să facem sondaje de opinie, este suficient să mergem pe stradă și lumea ne spune că direcția în care se îndreaptă ele în acest moment este direcția corectă. Tomiță, vei avea toată sus­ținerea acestei echipe, vom susține în continuare și Consiliul Județean, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, care cunoaște în detaliu toate problemele județului (Romeo Lungu, n.r.) va reprezenta buzoienii în Parlamentul României”, a mai spus președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu. El a ținut să mulțu­mească parlamentarilor buzoieni în funcție care nu s-au mai regăsit pe listele pentru legislatura 2020-2024: „Le mulțumesc mult pentru întreaga activitate; este un ciclu democratic, fiecare organizație vine, își prezintă candidații, vine cu un vot din comitetele executive județene și apoi avem o discuție mai largă cu toți președinții, mai nou și cu primarii de mari municipii și cu președinții de consilii județene în Consiliul Politic Național, unde luăm deciziile. Le mulțu­mesc pentru întreaga activitate, drumul Partidului Social Democrat este unul foarte clar; categoric că ne bucurăm de recâș­tigarea încrederii românilor, pentru că după două alegeri pierdute avem o creștere de aproape zece la sută la alegerile locale, ceea ce ne confirmă faptul că drumul pe care am pornit, de reformă și reconstrucție a partidului, este cel corect”.

Totuși, Ciolacu a admis că o parte dintre cei ne­mulțumiți ar putea părăsi Partidul Social Democrat: „Este posibil (să plece din PSD, n.r.); dar să știți că această onoare de a fi în Parlamentul României nu este o meserie de care trebuie să te legi”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Un comentariu

  1. Pentru domnul Ciolacu nu au mai fost mascute, iar despre distantare ce sa mai vorbim!! Sau a dobandit imunitate parlamentara si la boala secolului!
    Pana mai ieri strigau in gura mare amanarea alegerilor, iar pe de alta parte au impanzit judetul deja cu banere promitatoare de bunastare fara margini. In schimb au scazut drastic culoarea rosie din fundal! Au consumat-o cei de la Vodafone cu afisele lor comerciale.

Articole similare