Sport

Ce decizie inspirată a luat HC Buzău pentru a putea juca la Sf. Gheorghe

 • „Ne jucăm șansa cu Focșaniul, atâta câtă este, important e să ne întoarcem sănătoși!”, spune președintele Georgian Băducu

Într-o veritabilă acțiune de commando, astfel s-a transformat deplasarea handbaliștilor de la HC Buzău la al treilea turneu al Ligii Naționale, care programează vineri, la Sf. Gheorghe, meciurile etapei a 10-a.

Echipa buzoiană va disputa partida cu CSM Focșani cu un lot în care coronavirusul a făcut ravagii, nouă jucători și antre­norul Pero Milosevic fiind depistați pozitiv, ultimii patru, plus tehnicianul muntenegrean fiind găsiți infectați la testarea obligatorie înaintea turneului. HC Buzău face însă deplasarea la Sf. Gheorghe, primind acceptul DSP Buzău, salvarea venind în urma unei inspirații maxime a staff-ului, care a sistat orice antrenament, deci orice interacțiune între jucători, imediat după depistarea pri­melor cinci cazuri. Ceea ce nu s-a întâmplat în cazul altor două echipe, Politehnica Timișoara și CSM Făgăraș, cu câte un test pozitiv doar, dar cărora DSP Timiș și, respectiv, DSP Brașov le-a interzis deplasarea, jucătorii fiind considerați contacți direcți.

HC Buzău va aborda, astfel, partida cu CSM Focșani de vineri, ora 16.30, fără nouă jucători și antrenorul Pero Milosevic, iar cei 12 care vor merge la Sf. Gheorghe nu au niciun antrenament în ultimele zece zile!

„Este o situație foarte grea, pe care trebuie însă să o gestionăm foarte bine! Neprezen­tarea și, deci, asumarea unui meci pierdut la Sf. Gheorghe era ultimul lucru pe care l-am fi luat în calcul. De aceea, imediat cum au apărut primele cazuri pozitive, am sistat orice antrenament, orice interacțiune între jucători. Ultimii patru jucători și antrenorul Pero Milosevic, depistați pozitiv la ultima testare, nu au interacționat între timp cu nimeni din cadrul lotului și de aceea DSP Buzău ne-a dat acceptul să mergem la Sf. Gheorghe. Acum trebuie să strân­gem rândurile, avem doar 12 jucători care pot intra pe teren și aceia fără niciun antrenament în ultimele zece zile și ne vom juca șansele, atâtea câte sunt. Cum am spus, handbalul nu se uită, cel mai mult îmi doresc să nu apară accidentări în aceste condiții, alte infectări și să ne întoarcem sănătoși. Este cel mai important lucru în aceste momente!”, a declarat, pentru OPINIA, președintele HC Buzău, Georgian Băducu.

Timișoara și Făgăraș nu vin la Sf. Gheorghe și pierd la “masa verde”!

La ora închiderii ediției, situația generată de coronavirus în Liga Națională arăta că Politehnica Timișoara și CSM Făgăraș au anunțat oficial Fe­derația că nu se pot prezenta la turneul de la Sf. Gheorghe. Bănățenii au un singur caz în echipă, portughezul Sergio Barros, dar nu au primit acceptul DSP Timiș de a face deplasarea.

Gazeta Sporturilor notează că, printr-o adresă semnată de DSP Timiș, echipei timișorene i s-a recomandat suspendarea activității competiționale pentru minimum șapte zile, după care să urmeze o retestare a jucătorilor. În aceste condiții, Ti­mișoara va pierde cu 10-0 disputa cu Minaur Baia Mare.

Tot un singur caz pozitiv are și CSM Făgăraș, Emilian Turcu. Nici DSP Brașov nu și-a dat însă acordul pentru participarea echipei la turneu. „Ni s-a transmis să nu riscăm sănătatea jucătorilor noștri și a altor echipe. Puteam și noi să declarăm că nu a avut contact, că am făcut pe grupe antrenamentele, dar așa nu vom scăpa niciodată. Am fost corecți, așa e normal să se întâmple”, a declarat antrenorul Făgărașului, Raul Fotonea, citat de Gazeta Sporturilor. și CSM Făgăraș va pierde la „masa verde” meciul pe care ar fi trebuit să-l joace cu Dobrogea Sud Constanța.

Liga Națională, Etapa  a 10-a, program:

 

– ora 11.00: CSM Botoșani – Potaissa Turda

– ora 11.00: CSM Reșița – CSU Suceava

– ora 13.45: CSM Bacău – CSM Vaslui

– ora 16.30: HC Buzău – CSM Focșani

– ora 16.30: Dinamo București – CSM București (TVR 2)

– ora 18.25: Dunărea Călărași – Steaua București (TVR 1)

Dobrogea Sud Constanța – CSM Făgăraș 10-0 („masa verde”)

Minaur Baia Mare – Politehnica Timișoara 10-0 („masa verde”)

Clasament

 1. DINAMO 27 p.
 2. Constanța 24 p.
 3. Potaissa 21 p.
 4. Timișoara 21 p.
 5. CSM București 21 p.
 6. Baia Mare 18 p.
 7. Steaua 17 p.
 8. HC Buzău 16 p.
 9. Călărași 12 p.
 10. CSM Făgăraș 12 p.
 11. CSU Suceava 8 p.
 12. CSM Vaslui 7 p.
 13. CSM Focșani 6 p.
 14. CSM Bacău 3 p.
 15. CSM Reșița 0 p.
 16. CSM Botoșani 0 p.

Articole similare