Politic

Ciolacu: Solicit o curăţenie generală în cheltuielile publice

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a scris pe Facebook că ar trebui eliminate toate „bonusurile de lungă durată” din sectorul bugetar, iar toate ministerele şi celelalte instituţii ar trebui să facă o restructurare a posturilor ocupate de angajaţi care, pe lângă salariu, primesc şi pensie de la stat. Ciolacu mai afirmă că este o sfidare să-i vedem pe „tinerii pensionari” reangajaţi la stat, uneori pe aceeaşi funcţie, pentru a cumula mai multe venituri, în timp ce restul cetăţenilor „muncesc din greu pentru un salariu sau au muncit o viaţă pentru a-şi câştiga cuvenita pensie”. Ciolacu mai spune că solicită „o curăţenie generală în cheltuielile publice”.

„Este profund inechitabil ca atunci când cetăţenii se confruntă cu greutăţi şi cu scăderea puterii de cumpărare, cheltuielile statului să se extindă fără măsură. Un Guvern, care este alături de cetăţeni, trebuie să ia măsuri pentru diminuarea risipei de fonduri din instituţiile publice. Trebuie să analizăm toate zonele din aparatul de stat în care există cheltuieli exagerate sau nejustificate. De exemplu, ar trebui eliminate toate acele <bonusuri de lungă durată> din sectorul bugetar. Mă refer la acele premii sau sporuri care, în loc să fie o recompensă pentru un rezultat excepţional, s-au transformat într-un fel de rentă permanentă fără legătură cu performanţa în muncă”, a transmis preşedintele PSD pe Facebook.

Ciolacu mai spune că „de asemenea, ţinând cont că în s-a vorbit mult despre reforma pensiilor, ar trebui ca toate ministerele şi celelalte instituţii să facă o restructurare a posturilor ocupate de angajaţi care, pe lângă salariu, primesc şi pensie de la stat, fără a fi împlinit încă vârsta de pensionare! Este o sfidare să-i vedem pe acei <tineri pensionari> reangajaţi la stat, uneori pe aceeaşi funcţie, pentru a cumula mai multe venituri, în timp ce restul cetăţenilor muncesc din greu pentru un salariu sau au muncit o viaţă pentru a-şi câştiga cuvenita pensie. Solicit deci o curăţenie generală în cheltuielile publice. Nu tăiem nimic de la investiţii! Dar trebuie să reducem drastic risipa!”, a mai spus Ciolacu.

Coaliţia de guvernare a decis, marţi, în şedinţa de la Palatul Victoria, reducerea cheltuielilor bugetare cu 20 de miliarde de lei, în urma colectării slabe la bugetul de stat, dar fără a tăia de la investiţii. Astfel, printre măsurile discutate se află reducerea numărului de membri din consiliile de administraţie ale companiilor de stat şi reducerea valorii indemnizaţiilor de şedinţă, pentru ca guvernul să se încadreze în deficitul bugetar, au precizat surse politice pentru News.ro.

 

Articole similare