miercuri, 15 iulie 2020

Ciolacu: ,,Orban a salvat HoReCa cu un tur al teraselor şi nişte halbe băute cu prietenii”. Ce propun social-democraţii

Liderul Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, că Orban „a salvat” industria ospita­lităţii „cu un tur al teraselor şi nişte halbe băute cu prietenii”, în timp ce PSD a depus un proiect de lege care vizează măsuri pentru acest sector.

„Orban a salvat HoReCa cu un tur al teraselor şi nişte halbe băute cu prietenii! În rest, le-a spus că sunt prea mici, că nu contează în PIB şi să-şi vadă de treabă să nu-l mai deranjeze. Şi-au bătut joc cu ­ci­nism de nişte oameni care au luat credite şi au făcut datorii pentru că Guvernul le-a promis că vor putea funcţiona. Acum, antreprenorii îşi strigă dispe­rarea şi spun că, dacă acest sector nu va fi sprijinit de stat, încă 150.000 de români vor îngroşa rîndurile şomerilor”, a scris Marcel Ciolacu, luni, pe Facebook.

El a anuţat că „PSD vine în sprijinul acestei industrii printr-o o lege depusă azi (luni, n.r.) la Parlament”: „Se acordă facilităţi multiple, dar cu condiţia menţinerii locurilor de muncă şi a stabilităţii preţurilor şi tarifelor”, a anunţat Ciolacu.

Principalele măsuri cuprinse în actul normativ anunţat de preşedintele Camerei Deputaţilor sunt: eşalonarea plăţii impozitului pe veniturile din salarii pe trei luni după încetarea stării excepţionale şi cine plăteşte la timp are o bonificaţie de 10%; cazarea, masa şi transportul în scopuri turistice sunt scutite de TVA pînă la sfîrşitul anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populaţie; statul susţine contravaloarea tichetelor de vacanţă acordate de orice angajator (stat sau privat), în cuantum de 1.450 lei/angajat, în 2020 şi 2021; sistem de vouchere pentru ca agenţiile turistice să poată reprograma serviciile pe care a încasat banii, dar nu le-a putut presta; ajutoare nerambursabile completate cu garanţii de către stat la creditele pentru investiţii prin „Programul pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare”, prevăzut în programul economic al PSD.

1 COMENTARIU

  1. Gasiti domnilor o cale si debarcati acest guvern care va deranjeaza, treceti la guvernare si lasati acest mod de amestec al puterilor statului. Vad ca va place mult puterea executiva dar fara sa va pierdeti privilegiile puterii legislative. De pe margine se vede ca vreti totul. Media, a patra putere cum le place ziaristilor sai zica, o controlati din plin, la fel si zona magistraturii. Ati votat cu doua maini guvernul liberal pentru ca stiati ca acest ou fierbinte va va fi greu sa-l tineti in mainile Dvs. fine. Vreti negocierea acestei stari de alerta? Se vede de la o posta ca toate demersurile sunt in vederea castigarii de puncte electorale, stiind ca vine cel mai important moment al alegerilor legislative, pe care, daca nu le veti castiga, va fi bai mare in randul PSD.
    Bascalie ieftina tipic buzoiana, la care nici raposatul Baiesu nu ar fi ras! Ba cu mandolina, ba cu trabucul, cu berea si alte vicii, sau nu mai puteti sa va intruniti la carciumile de lux ale PSD si sa puneti la cale Romania?
    Este de notorietate ca grangurii stangii, astazi in opozitie, asa cum au dorit, in fiecare weekend se strangeau la o fiptana in propriile carciuni si negociau ce va sa urmeze luni, la CEX, apoi noaptea ca hotii, sau martea – trei ceasuri negre, treceau la executie. Bietii carciumari, oropsiti cu taxe pe ciubuc, da, pe ciubuc, pe castraveti si halci de carne!
    Vreti sa traiti ca la Paris, Roma, Londra, la cafenele si restaurante cu stele Michelin, iar guvernul Orban nu vrea!! De acum se poate zbura, mai putin in Guyana Franceza, prin Caraibe; acolo este riscant.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!