marți, 22 septembrie 2020

Ciolacu: ,,Nu vă mai bateţi joc de copii! Dublaţi alocaţiile! Respectaţi legea!”

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, critică demersul liberalilor de a ataca la Curtea Constituţională le­gea care respinge creşterea etapizată a alocaţiilor:

„Dar chiar nu vă crapă obrazul de ruşine?! Acelaşi Guvern incompetent care a făcut din deschiderea şco­lilor o mare bătaie de joc se luptă acum pe toate căile să nu dubleze alocaţiile copiilor! Azi (miercuri, n.r.), peneliştii au contestat din nou la Curtea Constituţio­nală legea votată de Parlament şi promulgată de preşedintele Iohannis. Asta deşi Curtea Constituţională a României le-a mai spus o dată că bat câmpii şi că legea votată de PSD este perfect constituţională”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

El spune că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să iasă public să justifice „această nouă decizie aberantă a Guvernului său”: „Până când mai ­to­lerează acest guvern care fură până şi drepturile copiilor?! Eu am un singur mesaj. Nu vă mai bateţi joc de copii! Dublaţi alocaţiile! Respectaţi legea”, conchide liderul social-democraţilor.

Judecătorii Curţii Constituţionale vor dezbate pe 24 septembrie sesizarea Guvernului privind legea care respinge Ordonanţa de urgenţă care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor copiilor, respectiv prima majorare de 20% din septembrie. Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern prevedea o creştere de 20% de la 1 septembrie, iar următoarele creşteri să fie făcute de două ori pe an, după cum urmează: creşteri de 20% pe 1 ianuarie şi 1 iulie, până în 2022.

Legea prin care urmau să fie mărite alocaţiile a fost promulgată pe 14 ­ia­nuarie de preşedintele Klaus Iohannis. Alocaţiile trebuiau să fie dublate de la 150 de lei la 300 de lei, res­pectiv de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu dizabilităţi începând cu 1 martie, dar Guvernul Orban a emis o ordonanţă de urgenţă pentru a proroga termenul din cauza lipsei de bani. Premierul Ludovic Orban a spus în repetate rânduri că guvernul nu îşi permite dublarea alocaţiilor din cauza lipsei de bani de la bugetul de stat.

2 COMENTARII

  1. Cat o mai tineti langa asa … non stop muzical electoral depasit. Dupa 1 octombrie sa nu uitati sa schimbat spotul publicitar, pentru ca intram iarasi in campanie.
    Daca ar fi dupa mine as da copiilor tot ce este mai bun, dar nu oricum, nu oricui, si, mai ales nu pentru orice. Clar nu as fi de acord ca banii de alocatii sa fie cheltuiti de unii parinti pentru bere si tigari sau cafelute. Pana cand o sa apara un partid care sa raspunda la toate aceste cerinte cumulate, eu promit ca voi vota totodeauna impotriva acelora care se dovedesc ipocriti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!