marți, 22 septembrie 2020

Ciolacu: ,,Nu acceptăm ca guvernul PNL să își bată joc de profesori și pensionari”

Partidul Social Democrat propune acordarea unui bonus salarial pentru profesori și personalul școlar auxiliar și cere respectarea legii în ­pri­vința creșterii pensiilor. De cealaltă parte, premierul Ludovic Orban le cere parlamentarilor responsabilitate și spune că orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea Ordonanței de Guvern referitoare la rectificarea bugetară se va întoarce împotriva tuturor românilor.

Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, afirmă că PSD nu acceptă ca guvernul libe­ral să își bată joc de profesori și pensionari și îi cere lui Ludovic Orban ca, împreună cu parlamentarii care l-au susținut, să respingă propunerile și „să nu mai caute vinovați pentru că nu mai au nicio scuză”: „PSD nu acceptă ca Guvernul PNL să își bată joc de profesori și pensionari. De asta propunem acordarea unui bonus salarial pentru profesori și personalul școlar auxiliar, pentru că și ei sunt acum în linia întâi odată cu deschiderea școlilor, dar și ­res­pectarea legii în privința creșterii pensiilor. Orban are majoritate în Parlament împreună cu aliații săi, USR, PMP, UDMR și minorități. Să își asume respingerea acestor propuneri și să nu mai caute vinovați pentru că nu mai au nicio scuză. Sau aveți majoritate numai când vreți să rămâneți pe funcții?!”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

De altfel, social-democra­ții au depus în Parlament proiectul de lege care prevede acordarea unui stimulent de risc pentru întreg personalul din învățământ pentru întreaga perioadă a stării de alertă și urgență, respectiv 2.000 de lei lunar pentru cadrele didactice și 1.500 de lei pentru personalul auxiliar. „Azi (miercuri, n.r.) am depus proiectul de lege, acea propunere legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru întreg perso­nalul din învățământ pentru întreaga perioadă a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului răspândirii ­coro­navirusului”, a anunțat liderul deputaților PSD, Afred Simonis. El mai spune că impactul bugetar pentru acest an ar fi de circa 500 de milioane de lei, iar banii pot proveni din fonduri europene sau din „economii de la guvern”.

2 COMENTARII

  1. Stați puțin! Dar de ce doar profesorilor?! Noi ceilalți de ce nu primim? Pai 2000 lei înseamnă mai mult de un salariu. Adică vreți să dați profesorilor și să ne sărăciți pe noi. Deci noi ceilalți nu contam!

  2. Desigur. Bonusuri salariale precum au primit și cei din sistemul sanitar, adică plăcuțe de înmatriculare suedeze!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!