sâmbătă, 19 septembrie 2020

FOTO | Cristian Hrubaru și Bikers for Humanity continuă renovarea centrelor de plasament din Rm. Sărat

Bikers for Humanity au muncit weekendul trecut alături de 40 de voluntari pentru copiii din centrele de plasament din Râmnicu Sărat, pentru a le asambla mobilier nou în bucătării, birouri, scaune, paturi, electrocasnice, chiuvete, baterii și a le pune lenjerii noi. Toate le-au fost donate de cel mai mare retailer de mobilă din România, cărora motocicliștii i-au mulțumit pe toate rețelele de socializare și pe această cale au fost convinși că își vor mai uni forțele și pe viitor.

„Toți cei aproximativ 60 de copii din centrele Învin­gătorii, Campionii, Orhideea, Magnolia și Azur au fost bucuroși să descopere căsuțele lor cu mult schimbate în interior, la venirea de la picnic. Planul nostru este ca până la anul să renovăm băile (10), să schimbăm acoperișurile, să realizăm tot ce înseamnă reparații în cele cinci centre, să amenajăm locuri de joacă, tot ce e nevoie să facem pentru a le schimba viețile și condițiile de trăi, în mai bine. Celor care vor să susțină această campanie le reamintim că o pot face intrând pe site-ul nostru, unde se găsesc toate detaliile (http://bikersforhumanity.ro/susține-campania/) Împreună suntem Bikers for Humanity!”, a fost mesajul celor de la Bikers for Humanity.

„Nu a contat că au muncit pe 38 de grade, au făcut-o cu bucurie și cu zâmbetul pe buze”

În timp ce echipa de băieți meșterea la mobila din cele 5 centre de la Râmnicu Sărat, o parte dintre fete au venit la Buzău, pentru a înfrumuseța curtea Centrului pentru Copii cu Dizabilități din oraș. Fetele au săpat, au greblat, au cumpărat flori, le-au plantat, au cumpărat și montat tot felul de accesorii colorate, au făcut cam tot ce au putut pentru a aduce un zâmbet în viața acelor copii.

„Nu a contat că au muncit pe 38 de grade, au făcut-o cu bucurie și cu zâmbetul pe buze. Adina, Paula, Mariana, Iuliana, Mădălina și Patricia, ați fost fantastice! Lor li s-a alăturat la un moment dat și Dan Popescu, din Buzău!”, a declarat cunoscutul om de radio și televiziune Cristian Hrubaru, membru Bikers for Humanity .

Hrubaru a lansat chiar și o provocare pe pagina sa de Facebook, întrebând dacă cineva îi poate ajuta cu un ­anumit model de pătuț pentru copii. „Are idee cineva de unde putem cumpăra două paturi, precum cel din ­ima­gine? E important că are zăbrelele apropiate, astfel încât copilul să nu scoată căpușorul printre ele. Sal­teaua e cam la un metru distanță fața de sol, în felul acesta facilitând procesul de îngrijire a copilului. Pătu­țurile sunt destinate Centrului pentru Copii cu Dizabilități <Floarea Soarelui> Buzău”, a scris Hrubaru.

Din clubul Bikers for Humanity fac parte motocicliști din România, membri în cluburi moto sau nu, și prietenii acestora, motocicliști sau nu. Acțiunile Bikers for Humanity au început în toamna anului 2015. Organizația Habitat for Humanity a invitat atunci diferite personalități publice pentru a se alătura echipelor sale de voluntari, în proiectul Big Build de la Bacău. Prin­tre ei se află și omul de radio și televiziune Cristian Hrubaru, cunoscut și pentru pasiunea sa legată de motociclete, el fiind foarte activ în comunitatea moto din România (prezentator al întrunirilor, întâlnit deseori la evenimentele caritabile inițiate de motocicliștii români). Ideea de a adună laolaltă o mână de motocicliști i-a venit în timp ce punea țiglă pe una din casele ridicate la Big Build 2015.  A fost suficientă o întrebare pe Facebook, ca mai apoi să strângă laolaltă 400 de bikeri voluntari din toate colțurile țării,  pentru ceea ce avea să devină prima ediție Bikers For Humanity. Acesta a fost începutul unei povești frumoase cu motocicliști, cu oameni minunați cu inimă uriașă.

loading...
error: Content is protected !!